Sucul de sfecla rosie te face mai rezistenta

Sucul de sfecla rosie, care imbunatateste circulatia sanguina, reduce tensiunea arteriala si, datorita nitratului continut in el, reduce cantitatea de oxigen absorbit, ceea ce face miscarea mai putin obositoare.
  • Publicat:
Sucul de sfecla rosie te face mai rezistenta
Sucul de sfecla rosie te face mai rezistenta

Daca visezi la performante sportive sau pur si simplu sa fii mai puternica, trebuie sa stii ultima descoperire a cercetatorilor: sucul de sfecla rosie creste cu 16% rezistenta organismului la efort. Asa ca, daca vrei sa iti lucrezi mai mult timp corpul si sa nu cazi rapusa de efort la sfarsitul antrenamentului, stii ce ai de facut!

Noua descoperire a cercetatorilor britanici se adreseaza iubitorilor de sport, persoanelor cu probleme cardiovasculare, respiratorii si metabolice, care in mod normal nu au o rezistenta foarte mare la efort.

Pentru ei, solutia miraculoasa este sucul de sfecla rosie, care imbunatateste circulatia sanguina, reduce tensiunea arteriala si, datorita nitratului continut in el, reduce cantitatea de oxigen absorbit, ceea ce face miscarea mai putin obositoare.

Cercetatorii nu sunt inca foarte siguri care este mecanismul prin care nitratul creeaza o mai mare rezistenta la efort, insa se presupune ca tranformarea lui in oxid nitric face ca arderile de oxigen sa fie mai reduse. Acest lucru este cu atat mai important cu cat aceste efecte nu pot fi obtinute prin nici o alta metoda.

Asa ca, pana o sa apara niste solutii sau medicamente bazate pe aceasta descoperire, o dieta bogata in fructe si legume bogate in nitrat te va ajuta cu siguranta in activitatile solicitante de peste zi.
 

Citeste si Secretele lui Montignac

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”