Slăbeşti doar cu carne? Rişti să te îmbolnăveşti!

Una dintre dietele cu cele mai rapide rezultate presupune un consum mare de carne şi cam atât. Puteţi pierde până la 10 kilograme pe lună. Însă chiar şi pe termen scurt, aceasta este cea mai periculoasă dietă.
  • Publicat:
Slăbeşti doar cu carne? Rişti să te îmbolnăveşti!

 

Una dintre dietele cu cele mai rapide rezultate presupune un consum mare de carne şi cam atât. Puteţi pierde până la 10 kilograme pe lună. Însă chiar şi pe termen scurt, aceasta este cea mai periculoasă dietă.

Îţi plac porcul, vita sau puiul? Dacă mănânci doar carne la discreţie timp de 3 săptămâni, poţi slăbi garantat. Această scădere ponderală se produce rapid deoarece, pentru metabolizarea cărnii, organismul consumă cele mai multe calorii. Dar această performanţă vine la pachet cu multe, mult riscuri pentru sănătate!

Carnea produce acizi biliari în exces. Aceştia ajung în colon unde fac ravagii. Este demonstrat faptul că, la nivelul colonului, o cantitate prea mare de acizi biliari determină cancer de colon. Este unul dintre motivele pentru care e recomandată limitarea consumului de carne. Dintre toate grăsimile de origine animală, doar untul nu descarcă acizi biliari în exces.

Nu vă gândiţi că ţineţi acest regim doar 3 săpătămâni şi că, în acest interval de timp, nu aveţi ce să păţiţi. Nu uitaţi că mucoasa colonului se modifică o dată la 6 zile. Aşadar, în 3 săptămâni, au loc trei reînnoiri ale celulelor colonului, care vor fi afectate de cantitatea exagerată de acizi biliari cu acţiune co-cancerigenă. Deci 3 săptămâni înseamnă mult pentru colon.

Carnea în exces determină înclusiv mediu intern acid, adică cel în care se dezvoltă toate bolile. În aceste condiţii, rinichii vor încerca să reechilibreze organismul şi să-l readucă în mediu intern alcalin, cel în care funcţionează bine. Aşadar, activitatea rinichilor va fi intensă. Este motivul pentru care veţi simţi nevoia să beţi multă apă. Dar nu vă gândiţi că vă hidrataţi, dimpotrivă este un gest disperat al organismului de a se menţine în parametri.

Şi nu în ultimul timp, un regim bazat pe carne nu hrăneşte creierul. Acest organ are nevoie de glucide. Rezultă astfel, în prima fază, depresiile.

În plus, regimul bazat pe carne conduce la efectul yo-yo După ce veţi pierde multe kilograme, acestea se vor reaşeza imediat ce veţi avea glucide în alimentaţie. Motivul? Creierul e deja speriat pentru că a fost privat de hrana de care are nevoie şi va comanda reţinerea glucidelor. Acestea se stochează în ficat şi determină astfel aşa zisul ficat gras.

Citeşte şi: Cele mai bune 3 sfaturi pentru slăbit

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Slăbeşte mâncând!
Slăbeşte mâncând!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân