Secretele lui Montignac

Pentru a crea un regim alimentar personalizat, nutritionistul trebuie sa ia in calcul glicemia si nivelul de insulina.
  • Publicat:
Secretele lui Montignac
Secretele lui Montignac

Obezitatea nu este determinata de can­ti­tatea de alimente consumate, ci de cali­ta­tea acestora, ne transmite nutritionistul francez care ne-a si vizitat capitala de cu­rand.

In opinia sa, obezitatea nu este nici rezultatul consumului exagerat de ali­men­te si nici al sedentarismului. Pentru a crea un regim alimentar personalizat, nutritionistul trebuie sa ia in calcul glicemia si nivelul de insulina, crede francezul.

Prajelile si sanatatea

Consumul regulat de carne prajita in ex­ces, aproape arsa, creste cu aproape 60% riscul de declansare a cancerului pan­creatic, spune un studiu american pre­zen­tat la conferinta anuala a American Asso­ciation for Cancer Research, in Denver.

Principalul autor a declarat ca „reducerea temperaturii pentru frigerea sau prajirea carnii, pentru a se evita arderea acesteia, ar putea fi o buna modalitate de a reduce riscul de aparitie a cancerului pancreatic”.

Substantele cancerigene se formeaza in timpul prepararii carnii (in special al celei rosii) la temperaturi foarte mari. In schimb, daca se alege o temperatura mai scazuta de preparare a carnii, aceste substante nu se mai formeaza.

La studiu au participat 62.581 persoane, care aveau o stare buna a sanatatii la inceputul cercetarii si care au dat informatii despre obiceiurile lor alimentare. In cei 9 ani de monitorizare, au aparut 208 cazuri de cancer pancreatic, in mare parte la voluntarii care preferau fripturile foarte bine prajite.

Nucile te feresc de cancer mamar

Consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la san, dar si a ma­la­dii­lor cardiace, potrivit rezultatelor unui stu­diu realizat recent in SUA. Efectele benefice ale consumului de nuci au fost testate pe soareci, dar specialistii spun ca se aplica si oamenilor.

Nucile contin ingrediente pre­cum acizi grasi Omega-3, antioxidanti si fi­tosteroli, care reduc riscul de aparitie a tu­morilor canceroase. „Este cunoscut faptul ca o dieta sanatoasa poate preveni bolile cro­nice.

Am demonstrat ca nucile, asociate unei alimentatii echilibrate – bogata in fructe si legume – reduc riscul dezvoltarii cancerului la sân”, a spus Elaine Hardman, coordonatoarea studiului.

Citeste si Prajelile nu ne imbolnavesc de cancer la stomac
              Dieta la puterea a doua

Foto: SHUTTERSTOCK
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alimente pentru o piele vesnic tanara
Alimente pentru o piele vesnic tanara
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”