Scapa de kilogramele in plus

Lupta cu kilogramele in plus poate fi grea mai ales daca vine dupa o perioada de excese alimentare si vrei un rezultat imediat. Oricat de sarguincioasa ai fi zi de zi, urmand o dieta pe care ti-ai fixat-o de ceva timp, rezultatele intarzaie sa apara. Cum poti sa remediezi situatia?
  • Publicat:
Scapa de kilogramele in plus
Scapa de kilogramele in plus

Lupta cu kilogramele in plus poate fi grea mai ales daca vine dupa o perioada de excese alimentare si vrei un rezultat imediat. Oricat de sarguincioasa ai fi zi de zi, urmand o dieta pe care ti-ai fixat-o de ceva timp, rezultatele intarzaie sa apara. Cum poti sa remediezi situatia?

1. Nu renunta la mancare. Cu atatea lucruri de facut pe parcursul zilei ajungi sa uiti ca trebuie sa mai si mananci. Acesta nu poate fi un avantaj pentru dieta ta si in timp, risti sa te alegi cu un ulcer. Fixeaza-ti un orar al meselor si nu te abate de la el.

2. Preia controlul alimentelor. Daca trebuie sa fi prezenta la numeroasele mese de afaceri sau intalniri cu prietenii la restaurant adu-ti aminte ca esti la dieta. Iar ca sa nu te sperie prea tare ideea, asociaza acest cuvant – “dieta” – cu sanatate. Ei, parca suna si mai bine, nu-i asa? Prin urmare nu manca tot ce ti se pune in farfurie inainte de o inspecta cu atentie.

Profita de meniurile care contin legume, fructe si carne slaba de pui sau peste. Aceste preparate iti vor face un dublu serviciu: nu-ti vor crea senzatia de disconfort cauzata de mancarurile grase si iti vor aduce zambetul pe buze cand vei observa ca ai putut sa iti redefinesti silueta.

3. Consuma fibre. Fibrele necesita un proces digestiv mai lung. Ramanand mai mult timp in stomacul tau, ele iti vor iti vor alunga senzatia de foame prezenta tot timpul in subconstient. Incearca sa nu pui zahar peste cereale. Stim, este greu… dar nu imposibil!

4. Renunta la alimentele nesanatoase. Dieta iti impune un ritm si o conduita pe care este necesar sa le urmezi. Trebuie sa renunti la cartofii aceia prajiti cu multa sare, la maioneza si alte delicii de genul acesta. Inlocuieste-le cu un iaurt cu continut scazut de grasimi, mustar si salate preparate cu ulei de masline.

5. Practica un sport. Acasa sau la sala de sport poti sa optezi pentru gimnastica aerobica sau fitness. Practicarea unuia dintre aceste doua sporturi va avea ca rezultat arderea caloriilor iar corpul tau va continua sa arda calorii chiar si dupa incetarea activitatii sportive. In cazul in care servicul te retine mai mult timp in fata biroului, dupa terminarea orelor de munca, alege sa faci o plimbare. Te va ajuta sa-ti pui ordine in ganduri si sa te mai relaxezi.

6. Inarmeaza-te cu rabdare. Daca n-ai mai tinut pana acum un regim alimentar si nu esti adepta sportului, nu te forta sa ajungi intr-un timp foarte scurt la greutatea pe care ti-o doresti. Treptat, timpul petrecut pe canapeaua din camera de zi va deveni prea lung si-ti vei dori sa-ti gasesti altceva de facut. Cateva exercitii fizice iti vor pune sangele in miscare, si te vor face sa te simti mai bine. Ele se vor adauga firesc celorlalte activitati de pe parcursul zilei. Acum ca ti-am dat startul esti gata sa incepi dieta?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân