Fii deşteaptă! Şi skinny! 4 sfaturi de bun-simţ

Ti-e sila si ai obosit sa fii grasa? Bine. Daca nu mai poti suporta nici o zi de autodetestare, esti gata sa slabesti. Este atat de simplu. Intr-atat ni s-a spalat creierul cu diete maniace, articole din reviste si reclame, incat am uitat cum sa gandim pentru noi insine.
  • Publicat:
Fii deşteaptă! Şi skinny! 4 sfaturi de bun-simţ
Fii desteapta! Si skinny!

Let me introduce myself! Sănătos – slab. Nesănătos – gras.

Ţi-e silă şi ai obosit să fii grasă? Bine. Dacă nu mai poţi suporta nici o zi de autodetestare, eşti gata să slăbeşti.

Este atât de simplu. Într-atât ni s-a spălat creierul cu diete maniace, articole din reviste şi reclame, încât am uitat cum să gândim pentru noi înşine.

Trupul tip ”skinny bitch” relevă adevărul despre mâncare, astfel încât tu să poţi lua decizii inteligente şi educate pentru propria-ţi persoană. Această cunoaştere îţi va da puteri să ai o siluetă tip ”skinny bitch”.


Foarte bine. Foloseşte-ţi mintea. Trebuie să devii sănătoasă dacă vrei să slăbeşti. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să renunţi la viciile tale principale. Nu te arăta surprinsă!

Fumatul

Nu poţi continua să mănânci aceleaşi prostii şi să te aştepţi să slăbeşti. Sau să fumezi. Deci: nici măcar nu încerca vreo scuză patetică de genul: dar “Dacă mă las de fumat, mă îngraş”. Nimeni nu vrea să audă asta.

Ţigările sunt pentru învinşi. Sunt aşa de demodate şi total neplăcute. Nu numai că-ţi dau peste cap toată chimia organismului, dar îţi ucid şi toate papilele gustative. Nu e de mirare că mănânci prostii şi gunoaie. Fumatul trebuie exclus. Renunţă la el.

Grasă şi balonată

Alcoolul nu face bine la nimic. Măreşte producţia de acid clorhidric în stomac, având un efect dezastruos asupra digestiei. Dacă suferi de tulburări de digestie, atunci alimentele nu vor trece adecvat prin organismul tău. Pentru a înrăutăţi lucrurile, trebuie să spunem că unele tipuri de alcool (şi vinuri anorganice) conţin încă uretan, o substanţă chimică ce cauzează cancer.

Atât berea, cât şi alcoolul îţi ridică nivelul glicemiei, ceea ce este dăunător organismului tău. Şi nu te amăgi singură: când ai o stare de mahmureală, eşti forţată să mănânci prostii toată ziua. Doar vinul roşu organic produs fără sulfiţi este bun pentru tine, însă nu trebuie să bei singură câte o sticlă în fiecare zi!   

Junk food

Acest tip de mâncare nu va dispărea niciodată. Devine din ce în ce mai atrăgătoare cu arome dezvoltate în laborator, miresme artificiale, culori alimentare chimice, conservanţi toxici şi uleiuri hidrogenate, provocatoare de stop cardiac.

Ştim că este aproape imposibil să rezişti la toate acestea, dar nimeni niciodată nu va slăbi cu mâncarea de tip “junk”. Nu spunem că trebuie să renunţi la mâncarea de tip junk pentru a deveni slabă. Trebuie doar să-ţi schimbi vechea mâncare preparată cu noua mâncare preparată.

Exersează, leneşo!

Modul sănătos de a mânca îţi va îmbunătăţi considerabil sănătatea, organismul şi toate aspectele vieţii tale. Dar tot trebuie să-ţi mişti fundul. Vrei să fii o skinny bitch, nu o sfrijită. 20 de minute de efort cardiovascular pe zi, 5 zile pe săptămână, constituie un punct de plecare bun.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”