Fă-ţi timp şi pentru slăbire! Iată câteva trucuri simple

Îmi scriu zilnic multe persoane ocupate care îşi doresc cu disperare să slăbească, femei sau bărbaţi, alarmaţi de acumularea nedorită de kilograme în plus de care ar vrea să scape ca prin farmec. Deşi nu există o baghetă magică şi diete minune, există trucuri care funcţionează dacă sunt respectate à la longue.
  • Publicat:
Fă-ţi timp şi pentru slăbire! Iată câteva trucuri simple

Îmi scriu zilnic multe persoane ocupate care îşi doresc cu disperare să slăbească, femei sau bărbaţi, alarmaţi de acumularea nedorită de kilograme în plus de care ar vrea să scape ca prin farmec. Deşi nu există o baghetă magică şi diete minune, există trucuri care funcţionează dacă sunt respectate à la longue.

Rata succesului de a slăbi şi de a te menţine ulterior este de doar 5% în cazul adepţilor dietelor temporare, pentru că dietele în sine nu reprezintă nimic dacă nu sunt urmate de un mod de viaţă în acord cu menţinerea unei noi greutăţi.

Majoritatea oamenilor sunt conştienţi de acest lucru, poate tocmai de aceea iniţiază cu greu un nou regim de slăbire, întrucât le este teamă că nu au puterea de a-şi schimba definitiv modul de a trăi, de a face sport cu regularitate, de a mânca sănătos şi cu cumpătare, de a renunţa, poate chiar definitiv, la unele delicii. Astfel de persoane ar trebui să înţeleagă în primul rând, însă, că greutatea şi sănătatea lor nu sunt două subiecte separate.

Consum predominant de proteine?

Dacă nutriţionistul tău ţi-a recomandat să începi o dietă cu faza de atac bazată pe proteine trebuie să ştii că acestea ard grăsimile pentru că digerarea lor necesită mai multă energie decât în cazul carbohidraţilor şi grăsimilor. Printr-un consum preponderent de proteine în organism este activat un alt mecanism de ardere a grăsimilor şi anume secreţia hormonului glucagon, cel care semnalizează organismului să treacă grăsimile în circulaţie şi să le folosească pentru energie, în detrimentul stocării.

Tot prin acest consum mai crescut de proteine este stimulată şi activitatea tiroidei şi implicit, catabolismul. În plus, proteinele au puterea de a te sătura şi de a-ţi “ţine de foame”, păstrând constant şi nivelul glicemiei şi insulinei, şi în acelaşi timp nu periclitează masa musculară, ba din contră.

Proteinele recomandate sunt carnea fără grăsime fie roşie, pui, curcan, ouăle, peştele sau lactatele cu un conţinut scăzut de grăsime. |n cazul ouălelor, acestea pot fi consumate în cantităţi de 2 maxim pe zi, însă nu mai mult de 4 gălbenuşuri pe săptămână dacă aveţi probleme cu colesterolul, valoarea totală a grăsimilor din sânge, diabet sau tensiunea arterială crescută.
 
Legume?

Când iniţiezi o dietă există riscul de a te vlăgui, însă acest lucru poate fi uşor reglat printr-un aport corect de legume, cât mai variate, proaspete, pline de viaţă şi culoare. Roşii, ceapă, castraveţi, broccoli, ţelină, ciuperci, dovlecei sau zucchini, salate cu frunze crocante sau ardei graşi şi cărnoşi.

Totul, bineînţeles, fără maioneze şi sosuri pline de grăsimi, zahăr şi alte adaosuri, ci poate doar în amestecuri parfumate de condimente sau plante aromate, cât mai naturale – mărar, pătrunjel, coriandru, mentă etc.

În plus, pielea şi tenul reprezintă primii beneficiari ai consumului de crudităţi (refacerea elasticităţii şi colagenului dermic), datorită antioxidanţilor şi prin aportul de vitamina C.
 
Grăsimi bune?
 
“Alege grăsimile care ard grăsimile” sună majoritatea îndemnurilor nutriţioniştilor de marcă. Aici mă refer în principal la grăsimile polinesaturate, din peşte (somon, ton, macrou, sardine) şi uleiuri vegetale – in, măsline, cânepă, sub forma unei linguri ca dressing pentru salată, în amestec cu un sfert de lămâie. Dacă nu îţi place peştele, poţi măcar să iei 3 g de supliment pe bază de ulei de peşte.
 
Mici secrete “lichide”

•    Consumă dimineaţa, la trezire, o cănuţă de apă caldă sau la temperatura camerei, în care ai stors o jumătate de lămâie. Mai ai până seara de băut încă 7 pahare, împărţite regulat. Dacă eşti deshidratată vei încetini procesul catabolic.

•    Consumă ceai verde – 1 până la 3 ceaiuri pe zi. Ceaiul verde, prin intermediul catehinelor, stimulează arderea grăsimilor şi termogeneză, dar în plus blochează şi angiogenează. Acesta este un proces de formare şi dezvoltare de capilare noi, ce asigură, de regulă, aportul de sânge la nivelul ţesuturilor noi, precum tumorile sau grăsimea excesivă, întreţinându-le astfel existenţa.

•    O ceaşcă de cafea ajută la domolirea poftei de mâncare, mai ales dacă este uşor îndoită şi cu lapte degresat.

•    Evită consumul de cocteiluri alcoolice şi de alcool în cantitate mai mare de un pahar pe zi. Alcoolul deshidratează şi, în plus, are un aport caloric mare. |n schimb, consumul cu moderaţie, al unui singur pahar de vin pe zi s-a dovedit că ar avea un efect benefic asupra sănătăţii inimii şi vaselor, ba chiar asupra colesterolului şi greutăţii.

•    Un pahar de lapte bătut degresat, kefir sau alt iaurt natural conţin suficiente bacterii bune ce asigură un tranzit intestinal bun, ţin de foame şi aduc în organism un mineral preţios: calciul. Deficitul de calciu în organism se pare că poate agrava fluctuaţiile hormonale, mai ales în preajma ciclului, cu toate consecinţele neplăcute – stare de iritabilitate şi depresie, poftă necontrolată de dulce, balonare, constipaţie, dureri abdominale difuze.
 
 Trucuri de zi cu zi care ajută la scăderea grăsimilor în timp
 
•    Optează pentru lapte degresat în loc de lapte integral.

•    Renunţă la capucino, frappuccino sau alte bombe calorice, înlocuindu-le cu cafea slabă, “îndulcită” cu lapte degresat.
 

    •    Foloseşte muştar cu iaurt degresat parţial în loc de maioneză în salată.

    •    Pâine integrală sau galete de orez expandat, în loc de pâine albă.

    •    Cereale musli sau fără zahăr adăugat în loc de cele îndulcite cu ciocolată.

    •    Sâmbăta şi duminica practică cel puţin o oră sau două de exerciţii fizice intense care să te solicite – o plimbare, curăţenie, muncă de grădină (îndepărtarea gunoaielor din grădină, a zăpezii, curăţarea copacilor etc.).

    •    Controlează tot timpul postura, întrucât umerii lăsaţi pun într-o poziţie de relaxare muşchii abdominali şi fesieri.

    •    Când mergi pe jos, încordează muşchii fesieri şi abdominali, ca în timpul unui exerciţiu fizic moderat.

    •    Dacă eşti adepta mişcării acasă, pune puţină muzică – studiile arată că cei care ascultă muzică în timp ce fac mişcare îşi prelungesc automat cu aproape 25% sesiunea.

    •    Renunţă la fructele în exces. Chiar dacă acestea înlocuiesc cu succes prăjiturile şi alte dulciuri nesănătoase, totuşi fructele au zahăr, în special bananele, mango-ul, pepenele galben şi strugurii. În schimb, merele cât mai verzi, perele, fructele de pădure au mai puţin zahăr şi un aport crescut de fibre.

Citeşte şi: Slăbeşte mâncând după pofta inimii calorii negative!

Somnul odihnitor modelează silueta

Slăbeşte garantat prin metoda “5 grame”!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”