Experiment CSÎD: 6 kilograme mai puţin în 4 luni

Fiecare dintre noi, chiar dacă nu recunoaşte, ştie unde greşeşte atunci când vine vorba despre siluetă.
  • Publicat:
Experiment CSÎD: 6 kilograme mai puţin în 4 luni

În spatele fiecărui succes în materie de slăbit se află fie o motivaţie puternică, fie un specialist bun. Sau ambele. Timp de 4 luni am testat pe propria-mi greutate ce înseamnă să asculţi şi mai ales să aplici sfaturile unui specialist în remodelare corporală. Bonus: şi specialistul a slăbit o dată cu mine.

Fiecare dintre noi, chiar dacă nu recunoaşte, ştie unde greşeşte atunci când vine vorba despre siluetă. În ultimul an, în cazul meu greşelile majore purtau două nume: cea mai consistentă masă era seara târziu şi sedentarismul. Condimentate cu refuzul de a consulta cântarul. De ce? De teamă…

Recunosc, conformaţia, înălţimea şi trucurile vestimentare mă ajută să maschez câteva kilograme în plus, însă repet, fiecare ştie unde şi cât greşeşte. Aşa că am acceptat cu entuziasm invitaţia de a încerca un program de slăbit la salonul Tribute by George Soare (tributesalon.ro). Acesta a constat în alternarea de împachetări diverse, masaj anti-celulitic şi electrostimulare, 2 şedinţe pe săptămână.

Eu trebuia să vin de acasă, ca să spun aşa, cu mişcare şi dietă. Aici, am întâlnit-o pe Alina Necula, kinetoterapeut şi specialist în remodelare corporală prin mâinile căreia au trecut până acum circa 1.000 de persoane dornice de remodelare şi slăbire.

În plus, experienţa personală cu kilogramele în plus o ajută să insufle curaj şi forţa de a continua cura şi de a menţine stilul de viaţă sănătos: “Slăbitul nu e chiar atât de dificil, dacă totul este personalizat”, spune ea. M-am convins de asta!

Dieta

Nu am renunţat practic la nimic, nici la ciocolată, dar am redus cantităţile şi nu am mai mâncat după ora 20.30! Dacă am avut excese într-o zi, am încercat ca în zilele următoare să nu exagerez cu nimic. Mai ales că ştiam că orice sacrilegiu se vede pe cântar şi nu era corect nici faţă de mine, nici faţă de specialist. Foarte important: nu am renunţat după prima abatere!

Aşadar: la micul dejun am scăzut cantitatea de pâine integrală de la 3, 4 felii la 2 şi am încercat să mănânc cât mai natural: kefir, cereale integrale fără zahăr adăugat, brânză slabă, supă, da supă!, sau chiar grătar cu salată. La prânz am ales fie o supă, ori o salată, seara la fel. Şi multă apă plată şi ceai verde neîndulcit! Nu îmi plac dietele restrictive, deci am jonglat cu alimentele.

Am mâncat pe farfurii mai mici (funcţionează trucul), în jur de 1.200 de calorii/zi. Am redus şi cantitatea de fructe, însă fără să sufăr.

 

Specialistul în remodelare corporală mi-a demonstrat că un măr din care muşti nu te satură, însă dacă-l tai în felii subţiri este mai mult decât suficient. Seara am mai mers la spectacole de operă, balet, teatru şi mi-a trecut pofta de ceva bun la ora 22.00! 

Sufrageria, scena personală
Este clar că nu toţi ne-am născut sportivi şi nu tuturor ne place să mergem la sală. Însă este absolut imposibil să nu existe câteva exerciţii fizice uşoare sau mişcări de dans care să ne placă. Mie, una îmi place muzica clasică.

Deşi nu am veleităţi de dansator, m-am gândit că dimineaţa îmi pot crea în sufragerie propria scenă. Aşa că am profitat de muzica de pe programul Mezzo sau de youtube şi am început să baletez. În fiecare zi altfel, cu sau fără gantere ori coardă elastică. 10, 15, 20 de minute! Orice exerciţiu e mai bun decât nimic.

Genuflexiuni, mers pe vârfuri, mersul piticului, fandări şi orice alte mişcări inspirate de muzică. Garantat nu te plictiseşti. Sportul dimineaţa, pe stomacul gol este ideal pentru că arzi din depozite. Evident, am mers pe jos cât de mult am putut şi am mai renunţat la lift. Seara, în primele 2 luni am aplicat şi creme anticelulitice.


Rezultate
După 4 luni, din care 3 luni de terapii: împachetări cu ceai verde, cu alge, cu struguri, cu castane, parafango, masaj anticelulitic şi electrostimulare (câte 2 şedinţe pe săptămână), am reuşit să slăbesc 6 kilograme, să scad în talie 3,5 cm, minus 5 cm în zona coapselor, 3 cm în zona pulpelor. Procentul de apă din organism a crescut de la 52,8 la 54,3, masa musculară s-a mărit cu 1 procent, iar procentul de grăsime a scăzut cu 2 (de la 27,6% la 25,5%).

Recunosc, din 120 de seri în 10 am încălcat ora de masă, ideea este, repet, să nu devină obişnuinţă! Iată şi rezultatele Alinei: “Chiar dacă lucrez într-un salon, a fost o perioadă în care absorbită de muncă m-am neglijat. Ajunsesem la 68 kg. Am reuşit să dau 10 kg într-un an. Apoi m-am menţinut, până am făcut acest experiment.

Am zis că dacă îţi cer să-ţi revizuieşti dieta şi să faci tratamente, e timpul să te acompaniez. Am mai slăbit 3 kg. Vis-à-vis de centimetri: am mai schimbat un număr la haine”. P.S.: Hainele Alinei sunt mărimea 36! Pentru şedinţa foto, eu mi-am ales o rochie roz mărimea 38, fără să o probez, şi îmi era… largă. Dar despre percepţia asupra propriei persoane vorbim altă dată…



Abordare multi-laterală
“Recomand combinarea împachetărilor cu masajul anticelulitic şi electrostimularea pentru efecte anticelulitice rapide, definitive şi o remodelare corporală desăvârşită. Iată explicaţia: ne naştem cu un număr de celule de grăsime şi murim cu acelaşi număr. În timpul vieţii nu sunt decât variaţii de volum.

Când se formează celulita, aceste celule de grăsime cresc în volum şi se creează aderenţă între ele, formând nodulul de celulită. Celulita înseamnă grăsime, apă şi toxine. În timpul masajului anticelulitic se acţionează prin creşterea de presiune şi astfel acest nodul este fragmentat. Acele aderenţe sunt rupte, de aceea se simte disconfort. Însă, o dată ce nodulii sunt fragmentaţi procesul este ireversibil.

Adică, după masaj celulita dispare definitiv. Dacă apare din nou este o celulită nou formată. În timpul împachetărilor se acţionează asupra nodulilor prin substanţe active care topesc grăsimea şi scot toxinele din nodul. Procesul este spectaculos. Se obţin rapid pierderi în centimetri şi netezirea pielii. Însă aderenţele rămân acolo. Aşadar împachetările şi masajul se completează, iar electrostimularea ajută şi la tonifiere.

 

Citeşte şi: Principalele 7 motive pentru care slabesc femeile

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Poftiţi o inspiraţie de cafea!
Poftiţi o inspiraţie de cafea!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân