Dietele fulger si dezastrul pe care il fac in organism

Curele de slabit bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de detoxifiere precum cel cu artar, cu ajutorul caruia se spune ca ar fi slabit Beyonce, se bazeaza pe teorii false.
  • Publicat:
Dietele fulger si dezastrul pe care il fac in organism
Dietele fulger si dezastrul pe care il fac in organism

Dietele-fulger, adoptate de multe dintre noi din dorinta de a obtine rapid masurile ideale, in special in sezonul cald cand costumul de baie face legea, sunt mult mai periculoase decat ne-am fi inchipuit.

Curele de slabit bazate pe mai putin de 1200 de calorii pe zi sau planurile de detoxifiere precum cel cu artar, cu ajutorul caruia se spune ca ar fi slabit Beyonce (timp de cateva zile nu se consuma altceva decat apa, suc de lamaie, sirop de artar si ardei iuti), se bazeaza pe teorii false cu privire la nevoile organismului, iar urmarile sunt dintre cele mai grave.

Deshidratare, boli cardiace, efect yo-yo

Specialistii ne avertizeaza ca pierderea rapida in greutate poate incetini metabolismul, favorizand pe viitor acumularea kilogramelor nedorite. In plus, organismul este privat de anumiti nutrienti de care are nevoie pentru functionarea zilnica.

Mai mult decat atat, dietele fulger nu fac decat sa slabeasca sistemul imunitar, cresc ricul de deshidratare si deregleaza ritmul cardiac.

In plus, efectul yo-yo ce se instaleaza odata cu dietele esuate slabeste musculatura cardiaca, afecteaza vasele de sange si pot duce, in cele din urma, la ateroscleroza.

Pericol de deces

”Daca tii o astfel de dieta o singura data, este posibil sa nu iti altereze sanatatea, insa daca o vei repeta, cu siguranta sanatatea ta va avea de suferit, iar riscul de atac de cord nu este exclus”, sustine Isadore Rosenfeld, cardiolog la Weill Cornell Medical College, New York.

Cele mai expuse unor astfel de pericol sunt acele femei care adopta diete foarte sarace in calorii, fara sa ceara sfatul unui medic, ajungand sa consume zilnic maximum 400 de calorii.

Trebuie mentionat ca in aceste cazuri, deficienta de potasiu si magneziu pot conduce la aritmii si tensiune arteriala. In cele din urma, dietele de acest gen pot provoca chiar si decesul.

Cum slabesti sanatos?

Nutritionistii sunt de parere ca 500 de grame, pana la un kilogram pe saptamana, este in regula sa dam jos. Insa numai prin intermediul unei diete supravegheate de un medic specialist si dublata de exercitii fizice.

Limiteaza consumul de grasimi saturate si zahar si pune accentul pe fructe, legume, cereale integrale, carne salaba si peste. Astfel reduci considerabil riscul de boli cardiace, metabolice, diabet si chiar anumite forme de cancer.

Citeste si Dietele celebritatilor: adevar sau fictiune?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alimente care alunga insomnia
Alimente care alunga insomnia
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”