Cum să pierzi o măsură la haine până la Craciun!

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa-ti mentii silueta.
  • Publicat:
Cum să pierzi o măsură la haine până la Craciun!
Cum sa pierzi o masura la haine pana de Craciun

Sarbatorile bat la usa, ceea ce inseamna ca multe dintre noi ne vom infrupta in curand din mancarurile preferate gatite special pentru Craciun.

Din pacate, asta presupune si ca va trebui sa ne punem in miscare si sa slabim cateva kilograme pana atunci.

Nu de alta, dar n-am vrea sa aratam si mai grase, ci doar sa nu fie prea evident ca am luat parte la marele festin fara nici o strangere de inima.

1. Pregateste-te mental
Schimba-ti stilul de viata acum. Ca sa iti formezi un obicei e nevoie de doua sau trei saptamani de practica zilnica. Asa ca daca vei incepe de acum sa mananci sanatos, vei respecta aceste principii si de Craciun. Fara chiar sa-ti dai seama, vei reduce din caloriile consumate indiferent unde esti si ce ti se ofera la masa.

2. Mananca mai rar si nu mai ciuguli
Limiteaza-te la trei mese pe zi si o gustare. Pentru a-ti pastra nivelurile de foamete/saturatie in limite normale, nu ar trebui sa lasi sa treaca mai mult de patru ore intre mese. Prea multe persoane ciugulesc si atunci gustarile devin mici-mese. Este foarte greu sa-ti urmaresti si sa-ti calculezi caloriile atunci cand manaci la fiecare doua ore. Problema e ca si mancarea sanatoasa are calorii.

3. Renunta pe cat posibil la alimentele prelucrate
Acestea sunt incarcate cu calorii ascunse, grasimi si sare. Evita produsele alimentare “comode”, care sunt ambalate in portii mici, dar contin sosuri grase, sare si extra grasimi. Alege alimentele pe cat posibil naturale, cum sunt fructele si legumele inghetate, sau un pui facut la rotisor (fara piele). Surplusul de sare te face sa te simti umflata si, desi nu indica greutatea ta reala, este un bagaj mental deranjant.

4. Consuma din plin alimentele “diluatoare” de calorii
Selecteaza produsele bogate in fibre, cu multa apa si continut mare de aer. Aceste “diluatoare” sunt mai putin dense, ceea ce inseamna mai putine calorii cu acelasi volum de mancare.
 

5. Tine la indemana un calculator de calorii
Asta este cea mai usoara cale sa reduci marimea portiilor. De obicei le masuram doar din ochi (iar studiile arata ca ne inselam) si astfel, subestimam numarul caloriilor cu pana la 50%. Cauta un ghid al caloriilor si calculeaza-le in functie de ceea ce mananci.

6. Renunta la caloriile din lichide
Caloriile din lichide nu sunt percepute de corp la fel ca cele din alimentele solide. Astfel ca 300 de calorii, spre exemplu, pot fi consumate fara ca tu sa primesti vreun semn de alarma din partea organismului. Renunta la sucurile normale ori din fructe, apele indulcite si laptele integral. Incearca sa reduci consumul caloriilor si din bauturile alcolice. Apa ramane solutia cea mai sanatoasa.

7. Creste activitatea zilnica
Asta inseamna sa te misti mai mult. Stai in picioare, in loc sa te asezi pe scaun. Mergi pe jos in loc sa apelezi la masina. Grabeste pasul din cand in cand atunci cand esti la plimbare. Ca sa slabesti, trebuie sa cresti ritmul si ai nevoie sa fii activa 60 de minute zi.

Ca sa te mentii sunt suficiente doar 30 de minute. E in regula daca vrei sa imparti timpul in reprize mai scurte. Desi acest pas este ultimul din lista, este cel mai important. Nu sari peste el!

Ca sa slabesti un kilogram pe saptamana, va trebui sa reduci cu macar 500 numarul caloriilor. Iar asta va trebui sa fie rezultatul unei activitatii mai intense si a unei diete mai corecte. Daca mergi 1,5 kilometri pe zi (aproximativ 2500 de pasi), arzi 100 pana la 150 de calorii.

Exercitiile te ajuta sa scapi de presiunea obiceiurilor alimentare la care nu poti renunta. In asta consta managementul greutatii: calorii pe care le consumi si calorii pe care le arzi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”