Cum congelezi alimentele pentru iarna

A venit toamna, perioada in care iti umpli camara cu bunatati. In curand, bucataria ta va fi asaltata cu aroma sucului de rosii si a ardeilor copti, de mirosul intepator al otetului pentru muraturi, de parfumul fructelor puse pe foc pentru gem sau dulceata.
  • Publicat:
Cum congelezi alimentele pentru iarna
Cum congelezi alimentele pentru iarna

A venit toamna, perioada in
care iti umpli camara cu bunatati. In curand, bucataria ta va fi
asaltata cu aroma sucului de rosii si a ardeilor copti, de mirosul
intepator al otetului pentru muraturi, de parfumul fructelor puse
pe foc pentru gem sau dulceata.

Pentru a pastra un strop din bogatia toamnei, fa loc in congelator
pentru conservele de legume si fructe. Si pentru ca pregatirea
acestora pentru iarna nu trebuie sa-ti dea bataie de cap, iata
cateva sfaturi utile pentru
congelare
, de la specialistii Arctic:

Exista legume si fructe potrivite congelarii si conservarii
(ardeiul gras, morcovii, fasolea verde, guliile, varza sau
spanacul), in vreme ce altele nu sunt facute pentru asa ceva. Nu
incerca sa pui la rece salata verde, castraveti, struguri sau
capsuni. Acestea contin prea multa apa si nu se pot conserva la
temperaturi scazute.

Pentru a conserva cat mai bine anumite legume asa cum sunt
morcovii, fasolea verde sau varza, este nevoie sa le fierbi putin
inainte de congelare. Scufunda pentru trei minute legumele in apa
fiarta si usor sarata, apoi clateste-le cu apa rece. Aceasta
operatiune simplava impiedica oxidarea din timpul congelarii si va
incetini actiunea
bacteriilor
.

Lasa loc in jurul alimentelor din frigider si din congelator pentru
ca aerul rece sa poata circula in voie, racindu-le in mod uniform.
Nu uita ca un frigider plin ochi risca sa se transforme intr-o
adevarata bomba bacteriologica.

Inainte sa asezi carnea in congelator, impacheteaz-o cat mai strans
si uniform. Aerul este cel care contribuie la
oxidarea alimentelor
; cu cat este ambalata mai
ermetic, cu atat rezista mai mult.

Exista trei modalitati de a decongela carnea, cea mai sanatoasa
fiind cea in frigider. E drept, aceasta este si cea care necesita
cel mai mult timp.

Daca un ai timp de pierdut, poti pune carnea intr-un vas cu apa
rece, se va dezgheta ceva mai repede. Iar daca te grabesti foarte
tare, o poti dezgheta direct in cuptorul cu microunde, insa in
acest caz va trebui gataita imediat.

Citeste si
Produse ecologice pentru bucataria ta

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vrei sa slabesti? Muta-te singura!
Vrei sa slabesti? Muta-te singura!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”