Cele mai scumpe meniuri „verzi”

O frunza de salata cu aripioara de rechin si sos rosu de afine sau, poate, o ciuperca rara asezonata cu un castravete japonez si ulei de chimen. Suna bine? Suna scump. Astfel de delicatese intr-un restaurant cotat cu multe stele trec de 1.000 de dolari.
  • Publicat:
Cele mai scumpe meniuri
Cele mai scumpe meniuri "verzi"

O frunza de salata cu aripioara de rechin si sos rosu de afine sau, poate, o ciuperca rara asezonata cu un castravete japonez si ulei de chimen. Suna bine? Suna scump. Astfel de delicatese intr-un restaurant cotat cu multe stele trec de 1.000 de dolari.

New York, restaurantul „Masa at the Time Warner Center„, doua persoane si un meniu cu adevarat potrivit pentru silueta. Ce ati putea servi in acest loc, cotat drept cel mai scump restaurant din Statele Unite? Sa incepem cu o gustare – crabi Tiger inveliti in foi de vita cu sos de mustar natural. Felul doi? Poate un pui copt in pietre fierbinti, in ierburi aromate, alaturi de o salata de alge regale, totul asezonat cu sos din iarba mexicana si afine americane.

Si poate va doriti si un desert cu adevarat potrivit pentru un star de Hollywood? Nici o problema! Incercati spre exemplu, un sufle din lime cu menta de gradina si putin unt din lapte de camila. Si vine si nota de plata. Doua persoane, 2.500 de dolari. Dar poate va mai doriti un vin vechi de peste 30 de ani, din Toscana, sa mai rotunjiti putin suma – 3.000 de dolari pentru un cuplu si iata nota finala. Acest restaurant e preferat de Sharon Stone, care a venit aici cu mai toti partenerii de viata. „Merita!”, spune ea. Desi te arde la buzunare, meniul aduce extrem de putine calorii si totul e de-a dreptul delicios.

Pisica de mare afumata cu busuioc proaspat

Schimbam restaurantul, dar si vedetele. Spre exemplu, Tom Cruise si tanara sa sotie tin la silueta si aleg extrem de selectiv locurile unde iau masa. „L’Espalier” din Boston este unul dintre locurile lor preferate. In acest restaurant frantuzesc, totul e perfect proaspat. Legumele si mirodeniile sunt cultivate intr-o sera din apropiere, iar in farfurie ajung toate legumele proaspat culese. Ce mananca aici cuplul de la Hollywood?

Poate o gustare cu busuioc proaspat, rucola si felii subtiri de pisica de mare afumata, asezonate cu otet de papadie si ulei din fistic presat la rece. Un fel principal ales de obicei de acest cuplu contine trufe trase in unt de capra pe pat de scoici aduse din Japonia. Si, sigur, un desert usor inseamna inghetata din petale proaspete de trandafiri de dulceata cu ciocolata neagra frantuzeasca. Si cum arata nota de plata? O cifra minora, pentru acest cuplu, extrem de exigent cu toate serviciile pe care le achizitioneaza – 2.000 de dolari.

Salata de alge cu branza din lapte de bizon si frunze de ceai verde

Prietena de familie a celor doi, celebra Oprah Winfrey, are o alta preferinta la capitolul restaurante – „Joel Robuchon at the Mansion” din Las Vegas. De altfel, realizatoarea TV iubeste acest oras-spectacol. Iar daca pierde o noapte la cazino, nu vrea si excese alimentare. Asa ca la renumitul restaurant toata lumea ii sta la dispozitie. Si ce vrea ea? Firesc, calorii aproape de zero si gust divin. Oprah se da in vant dupa mousse din fructe proaspete de goji – o singura cupa ajunge la 300 de dolari.

Citeste Oprah alege si o alta specialitate “verde” a acestui restaurant, care face orice placere culinara oricarui bogatas din lume. Ce-ati spune de salata de alge din Oceanul Pacific cu branza din lapte de bizon si frunze proaspete de ceai verde? Pretul unei astfel de specialitati depaseste 1.000 de dolari. Oprah nu se opreste aici. Daca nu e la regim, cere de cele mai multe ori o prajitura din alune frantuzesti cu miere neprocesata de la triburile indiene si suc de cactus. Si pretul acesteia sare de 300 de dolari. Se pare ca merita, atata vreme cat acest desert este preferatul multor miliardari. 

Baton din lavanda cu miere, crema de iasomie si ulei de menta
 
Naomi Watts prefera Dallasul si “The French Laundry”, dar si “The French Room at the Adolphus Hotel”. Aici, actrita savureaza numai deserturi. Un exemplu? Baton din lavanda cu miere frantuzeasca, crema de iasomie si ulei de menta. Gustul e divin, spune ea. Si pretul, ucigator – 450 de dolari farfuria.

Nu va imaginati ca portia e uriasa. Iata si un alt exemplu tot de desert. Ce-ati spune de dulceata din trandafiri pe pat de zmeura proaspat culeasa alaturi de crema mascarpone cu suc de lamaie tanara? Aceasta gaselnita costa 200 de dolari si e preferata de aceeasi actrita. 

 
Scoici cu sos de somon, ulei de migdale si lime
 
Sa incercam putin si din specialitatile Europei, alaturi de cantareata Shania Twain. Nu de multa vreme s-a recasatorit si, alaturi de noul sot, isi doreste sa guste din delicatesele intregii lumi. “Alain Ducasse au Plaza Athénée”, Paris, Franta. Iata restaurantul pe care il prefera de cele mai multe ori.

Ce placeri culinare are acest cuplu? Cum va suna scoici din Atlantic cu sos de somon, ulei de migdale si lime? Dar vitel de lapte facut in aburi cu rozmarin si lavanda, pe pat de trufe coapte? Sau, poate, un desert din ananas baby, struguri uscati din Italia si suc de artar canadian? Suna scump cu siguranta. Un astfel de meniu depaseste 1.000 de euro. Dar parca, daca e vorba de Franta, masa nu se ia fara un vin vechi. Doua pahare de vin de 40 de ani si iata cum creste nota de plata cu inca 600 de euro.

Pofta buna si conturi grase, daca ajungeti in aceste locuri!

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”