Cat mai putine calorii pentru persoanele in varsta

Consumarea unor alimente cat mai potrivite si sanatoase pentru oamenii in etate a devenit o grija atat pentru acestia cat si pentru rudele lor.
  • Publicat:
Cat mai putine calorii pentru persoanele in varsta
Piramida alimentelor, utila persoanelor inaintate in varsta

Consumarea unor alimente cat mai potrivite si sanatoase pentru oamenii in etate a devenit o grija atat pentru acestia cat si pentru rudele lor. Daca te preocupa sanatatea rudelor tale mai in varsta si vrei sa le-o imbunatatesti, poti sa incepi prin schimbarea alimentelor pe care acestia obisnuiesc sa le consume.

Cercetatorii spun ca pe masura ce organismul imbatraneste, avem nevoie de tot mai putine calorii. De aceea, pirmaida alimentelor indicate pentru cei care au trecut de 60 de ani trebuie sa contina fructe, legume, oua (cam 2-3 pe saptamana), peste branza, lapte, surse pretioase de calciu, vitamina D si E, fier.

La baza acestei piramide elaborate de cercetatorii de la “Tufs University” din SUA sta consumul de lichide. Este necesar ca persoanele in varsta sa nu uite sa se hidrateze. Consumul de lichide nu poate fi omis, pentru ca este cunoscut faptul ca odata cu inaintarea in varsta procesul de deshidratare se intensifica, iar persoanele care trec de 60-70 de ani uita de importanta acestui lucru. Consumul de cofeina si alcool nu este indicat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Top alimente capcana intr-o dieta
Top alimente capcana intr-o dieta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”