Capcana meselor mici şi dese

5 mese mici pe zi, din 3 în 3 ore. Iată structura multor regimuri alimentare recomandate pentru slăbire. Însă ţineţi cont de cantităţi! Dar şi de alimentele consumate la mic dejun, prânz sau cină. Principala capcană a dietei cu 5 mese pe zi este cantitatea.
  • Publicat:
Capcana meselor mici şi dese
5 mese mici pe zi, din 3 în 3 ore. Iată structura multor regimuri alimentare recomandate pentru slăbire.
 
Însă ţineţi cont de cantităţi! Dar şi de alimentele consumate la mic dejun, prânz sau cină. Principala capcană a dietei cu 5 mese pe zi este cantitatea.
 
„Atunci când avem 5 mese sau chiar 6, există foarte uşor posibilitatea să depăşeşti numărul de calorii alocat, având acele gustări. Să zicem că ai trei mese principale şi două gustări, gustările pot fi un pic mai mari, mesele principale pot fi şi ele mari şi la sfârşitul zilei, constaţi că ai mâncat mai mult decât ar fi trebuit” spune Cristian Mărgărit, specialist în fitness şi nutriţie.
 
Sfatul nutriţioniştilor este să alegeţi alimente cât mai naturale, precum fructele şi legumele. Iar dacă mâncaţi copios, o singură masă pe zi, soluţia ar fi s-o împărţiţi în 5 porţii mai mici.
 
„De multe ori, o simplă modificare a alimentaţiei unei persoane supraponderale în sensul împărţirii aportului caloric în mai multe mese e suficient. Trecerea de la o masă pe zi, de obicei cina, la mai multe mese pe zi e suficientă pentru a iniţia procesul de scădere în greutate” spune dr. Şerban Damian, nutriţionist. 
 
„Secretul oricărei diete consider că ar fi alimentele de calitate, foarte bine alese şi în general, să lăsăm organismul să-şi ia cantităţile pe care şi le doreşte să se regleze automat apetitul, doar cu alimente sănătoase. În momentul în care avem şi alimente nesănătoase, trebuie să avem grijă şi la cantitate pentru că apetitul o ia razna şi organismul cere mai mult decat are nevoie” adaugă Cristian Mărgărit, specialist în fitness şi nutriţie.
 
„Un principiu foarte sănătos şi corect cel puţin la nivel intuitiv e să nu mâncăm atât de mult încât să ne simţim sătui, să ne oprim atunci când se întrezăreşte senzaţia de saţietate” completează dr. Şerban Damian, nutriţionist. 
 
Aşa numita “dieta de trei ore” presupune un mic dejun consumat timp de o oră şi mese din trei în trei ore. Cina se ia cu trei ore înainte de culcare. Avantajele meselor mici şi dese ar fi faptul că energia organismului se menţine constantă pe tot parcursul zilei. Mai mult, şi apetitul este ţinut sub control. Chiar şi-aşa dieta e controversată şi ne poate păcăli.
 
„Tot mâncând pe toata durata zilei, corpul poate intra mai uşor în starea de stocare a grăsimilor şi ajunge mai greu în starea de arderea a lor. Cand ai mai puţine mese, acele pauze pot duce la arderea grăsimilor. Însă dacă laşi între prânz şi seara mai multe ore, e posibil ca seara să mănânci foarte mult” spune Cristian Mărgărit, specialist în fitness şi nutriţie.
 
Dacă alegeţi să încercaţi dieta de trei ore, reţineţi că mesele trebuie să fie cu adevărat mici, iar alimentele cât mai naturale şi proaspete. Şi consumaţi carbohidraţi numai în prima jumătate a zilei.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân