Amintirile din copilărie te îngraşă

Cei mai mulţi oameni îşi crează un regim alimentar care, involuntar, le aduce aminte de copilărie. Nu îţi vine să crezi ? Iată câteva detalii.
  • Publicat:
Amintirile din copilărie te îngraşă
Cuprins
  1.  
  2.  

Cei mai mulţi oameni îşi crează un regim alimentar care, involuntar, le aduce aminte de copilărie. Nu îţi vine să crezi ? Iată câteva detalii.

Involuntar, în creierul nostru cele mai bune alimente seamănă cu laptele matern şi cu bucăţele mici pe care le mărunţea mama ca să le putem mânca în prima parte a vieţii. Ne referim aici la alimentaţia până la un an. Acest comportament alimentar ne rămâne în subconştient toată viaţa şi este asociat cu faptul că o altă persoană are grijă maximă de noi.

Ce se întâmplă la maturitate? Probabil nu există om pe pământ să nu mănânce cu plăcere un piure sau o specialitate din carne tocată. Şi ne referim la piure de cartofi, de legume, la sarmale, chiftele, ardei umpluţi.

Şi astfel pot apărea rapid problemele alimentare. Spre exemplu, în cazul piureurilor nu avem conştiinţa cantităţii ingerate, ceea ce poate duce la îngrăşare. Pe de altă parte, orice legumă fiartă şi mărunţită perfect are un indice glicemic mai mare, deci vă forţează pancreasul şi vă îngraşă. ŞI în al treilea rând, puireurile nu dezvoltă suficientă salivă la ingerare, ceea ce conduce tot la… îngrăşare.

În privinţa cărnii tocate, de asemenea e greu de pierdut controlul tot din cauza amintirilor din copilărie, când nu puteam să ingerăm altfel carnea decât perfect mărunţită (în lipsa dinţilor). Din păcate, carnea tocată oxidează extrem de rapid şi introduce în corp cantităţi mari de radicali liberi.

Sigur, combinaţia dintre un piure de cartofi şi carne tocată este dezastruoasă pentru siluetă, deci nu abuzaţi.

Şi încă un detaliu. Industria alimentară ştie multe despre creierul uman şi despşre preferinţele din primul an de viaţă. Şi tocmai de aceea frăgezeşte şi mărunţeşte alimentele. În plus, există substanţe care dau gust de carne sau lapte oricărui aliment şi astfel vă păcălesc papilele gustative. Una dintre aceste substanţe este glutamatul de sodiu. Nu vă vine să credeţi ?

Toate mezelurile spre exemplu sunt creme în fond tratate pentru gust, tocmai ca să vă amintească de copilărie. Brânza topită este o altă găselniţă negativă care din nou vă trezeşte amintirile din copilărie. Pâinea albă apelează şi ea la aceste preferinţe, ca şi dulciurile industriale. Toate vă îngraşă şi vă înbolnăvesc.

Citeşte şi: Dieta Paleo, a omului primitiv, din ce în ce mai populară

Dieta vegetariană, preferata vedetelor

Fă-ţi timp şi pentru slăbire! Iată câteva trucuri simple

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”