Cele mai bune alimente care ţin colesterolul sub control

Atunci cand alimentatia abunda in grasimi animale, cantitatea de colesterol nociv creste, el se depune pe vasele de sange, ceea ce va determina ingustarea arterelor. De aici pornesc o serie de afectiuni cardiovasculare si cerebrale, cum ar fi angina pectorala, infarctul miocardic, infarctul ischemic, accidentul cerebral vascular etc.
  • Publicat:

Colesterolul este o grasime ce se gaseste in aproape toate alimentele de origine animala, insa niciodata in cele de natura vegetala. In organismul uman, colesterolul se fixeaza in membranele celulare, actionand ca agent stabilizant. Acesta este colesterolul bun, iar organismul este capabil sa-si produca singur cantitatea de care are nevoie.

Atunci cand alimentatia abunda in grasimi animale, cantitatea de colesterol nociv creste, el se depune pe vasele de sange, ceea ce va determina ingustarea arterelor. De aici pornesc o serie de afectiuni cardiovasculare si cerebrale, cum ar fi angina pectorala, infarctul miocardic, infarctul ischemic, accidentul cerebral vascular etc.

Iata de ce este foarte important sa ne supraveghem atent alimentatia, sa nu facem excese si sa incercam pe cat posibil sa eliminam grasimile animale.

CSID iti propune o lista cu alimentele care ajuta la mentinerea unui nivel sanatos de colesterol in sange.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”