Cele mai bune alimente pentru colon. Ce să mănânci ca să elimini toxinele din intestine

Află care sunt cele mai bune alimente pentru colon și curățarea intestinelor de reziduurile acumulate.
  • Publicat:

Cele mai bune alimente pentru colon sunt, incontestabil, fibrele. Acestea sunt esențiale pentru sănătatea întregului organism, nu doar pentru curățarea colonului. Intestinul gros adună tot felul de reziduuri și, dacă nu este curățat în timp util, acestea pot începe să se descompună. Lucru care poate favoriza apariția paraziților, a colonului iritabil sau chiar a cancerului de colon.

Iată care sunt cele mai bune alimente pentru colon pe care trebuie să le incluzi în regim pentru a te feri de probleme.

Citește și: 6 simptome ale cancerului de colon pe care nu trebuie să le ignori!

Cele mai bune alimente pentru colon: fibrele

În primul rând ai nevoie să crești aportul de fibre pentru a scăpa de resturile acumulate în colon și pentru a-ți păstra sistemul digestiv sănătos. Pâinea integrală, făina de ovăz, orezul brun și cerealele integrale ajută la detoxifierea colonului.

De asemenea, rondelele de orez, semințele de floarea-soarelui între mesele principale, fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curățarea colonului. Cu atât mai mult cu cât ele asigură un aport de proteine și vitamine B.

Rădăcinoase precum morcovii, sfecla roșie, păstârnacul, ridichile, țelina, napii, rădăcina de pătrunjel sunt, de asemenea, printre cele mai bune alimente pentru colon.

Alimente verzi pentru sănătatea colonului

Include legumele cu frunze verzi în dieta ta zilnică pentru a ține toxinele la distanță de colon. Spanacul, salata verde, rucola, andivele, kale și varza furnizează nutrienți de cea mai bună calitate și sunt surse grozave de fibre solubile și insolubile.

O linguriță de pudră de spirulină luată ocazional determină curățarea tractului intestinal prin conținutul de clorofilă și ajută la repararea țesuturilor compromise.

Ştiai că spirulina luată dimineaţa, pe stomacul gol, taie poftă de mâncare şi dă energie? Află mai multe!

Încearcă orzul sau supele de orz și adaugă salată la sandvișuri pentru a-ți menține intestinul și tractul digestiv într-o bună stare de funcționare.

Cele mai bune fructe pentru colon

Un măr pe zi ține doctorul departe. De ce? Pentru că îți menține colonul sănătos. Merele, strugurii și alte fructe cu conținut ridicat de apă, precum pepenele roșu, îți „spală” intestinele de paraziți și de toxinele ce favorizează instalarea bolilor.

Fructele furnizează colonului și întregului corp numeroase vitamine și minerale, reglează tranzitul intestinal și ușurează eliminarea materiilor fecale prin conținutul mare de apă și fibre.

Află mai multe și despre dieta cu mere, care te scapă de 4 kilograme în 5 zile!

Apa din abundență curăță colonul

Bea o cantitate mare de apă zilnic pentru a-ți asigura un colon sănătos – știm, uneori poate fi greu, căci multe dintre noi „supraviețuim” cu un sigur pahar de apă pe zi. Prin consumul cantității corespunzătoare de apă în fiecare zi, poți ține la distanță constipația, îți poți păstra pielea curată și hidratată și te protejezi de cancerul de colon.

Simplul obicei de a consuma apă în mod regulat va avea efecte pozitive asupra sistemului digestiv mai importante decât orice supliment cumpărat de la farmacie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”