Dieta cu afine te scapă de burtică

Ce beneficii are dieta cu afine asupra siluetei și stării de sănătate. Aceste fructe sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți esențiali pentru sănătate.
  • Publicat:
Dieta cu afine te scapă de burtică

Există fructe, legume sau diverse alimente care pot fi numite cu uşurinţă „minuni de la Dumnezeu”. În ceea ce priveşte partea cu minunile, vă mărturisesc că îmi amintesc aproape în fiecare zi replica „peştele macrou nu este un peşte, este o minune”, auzită în timpul unui interviu cu un doctor cardiolog.

Replica a avut o sonoritate aşa de mare şi un impact atât de puternic, încât am început să mănânc mult mai des peşte, deşi făcea parte dintre preferinţele mele culinare cu mult timp înainte.

Acelaşi lucru poate fi spus – cu acelaşi entuziasm – şi despre dieta cu afine. Aceste minuni micuţe sunt pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi.

Beneficiile afinelor pentru sănătatea ta

Reducerea grăsimilor, reducerea radicalilor liberi, combaterea aspectelor negative ce ţin de metabolism, promovarea unor niveluri mai bune ale insulinei, sprijin pentru sănătatea oculară, prevenirea diferitelor boli şi a cancerului sunt, pe scurt, avantajele pe care ţi le va aduce consumul de afine… necondiţionat şi fără indicaţii contradictorii.

Afinele, „doldora” de vitamine, minerale şi fibre

Afinele sunt bogate în vitamina C care menţine un sistem imunitar echilibrat şi sănătos. De asemenea, afinele conţin vitamina A, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, zinc, fosfor şi seleniu.

O ceaşcă de afine vă pune la dispoziţie 4 grame de fibre atât de benefice, ceea ce înseamnă în primul rând un sistem digestiv sănătos.

Manganul participă la convertirea carbohidraţilor, proteinelor şi grăsimilor în energie. Iar nutrienţii din afine vă vor menţine vederea şi retina sănătoase.

Un studiu revine asupra unei realităţi pe care o ştiai deja, cel mai probabil: 3 sau mai multe porţii de fructe pe zi reduc riscul degenerării maculare (principala cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă).

Dieta cu afine – beneficii pentru inimă şi creier

Afinele conţin antioxidanţi şi fibre ce favorizează capacitatea organismului nostru de a dizolva colesterolul rău. Şi pentru că afinele acţionează împotriva problemelor metabolice, implicit ajută la prevenirea bolilor cardiace.

Afinele conţin flavonoide (compuşi ce conţin la rândul lor antioxidanţi şi substanţe biochimice) ce ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive, cum ar fi: capacitatea de a lua decizii, motivarea, înţelegerea generală şi funcţia de retenţie. În plus, consumul regulat de flavonoide reprezintă un real sprijin pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

Afinele reduc grăsimile de pe abdomen

Vă preocupă caloriile? Mâncaţi afine – au doar 84 de calorii/cană. Iar cu cât sunt mai proaspete, cu atât sunt mai benefice.

În urma unui studiu, organizat în cadrul Universităţii din Michigan, s-a constatat că un consum regulat de afine poate avea un impact real în ceea ce priveşte scăderea greutăţii corporale şi masei ficatului.

Procesul de mărire a ficatului este strâns legat de obezitate şi de rezistenţa la insulină – un antecedent al diabetului zaharat.

Afinele combat bolile degenerative

Flavonoidele din afine oferă organismului protecţia necesară împotriva tulburărilor neurologice, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

Mai mult, afinele conţin anumiţi compuşi extrem de prielnici pentru organism. Acidul elagic, împreună cu antocianina şi alţi antioxidanţi, lucrează pentru prevenirea cancerului.

Mâncaţi afine! Mâncaţi o mulţime de afine!

Nu trebuie decât să fugiţi la piaţă, să cumpăraţi multe afine şi să le combinaţi în cât mai multe feluri posibile. Proaspete de preferat, dar sunt recomandate şi cele congelate.

Adăugaţi-le în cereale, în îngheţată, în sucuri de fructe. Chiar şi coapte, afinele îşi pătrează o parte dintre proprietăţi. Nu trebuie decât să nu adăugaţi prea multe calorii prin intermediul celorlalte ingrediente. Dar… merită, din când în când, să încercaţi o reţetă din cele deja cunoscute: o tartă cu fructe, de exemplu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Mango - beneficii pentru sănătate
Mango - beneficii pentru sănătate
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”