Vrei să îţi subţiezi talia în doar 5 minute?

Sfatul pe care ti-l voi da in continuare nu te va ajuta sa slabesti sau sa elimini cateva centimetri de pe abdomen, insa te va ajuta sa ai o talie mai subtire in doar 5 minute.
  • Publicat:
Vrei să îţi subţiezi talia în doar 5 minute?

Autor: Şerban Blebea, antrenor personal

Sfatul pe care ti-l voi da in continuare nu te va ajuta sa slabesti sau sa elimini cateva centimetri de pe abdomen, insa te va ajuta sa ai o talie mai subtire in doar 5 minute. Vad in fiecare zi tot mai multi oameni cu o postura incorecta. Fie ca stai aplecat peste monitorul calculatorului in fiecare zi sau esti dependent de masina, aceste lucruri au un efect direct asupra posturii tale. Si influenteaza dimensiunea taliei tale in acelasi timp.
 

Cum este posibil?

Iti voi explica imediat, iar apoi iti voi da si un program simplu de exercitii pe care le poti face chiar la tine acasa pentru a incepe sa vezi o diferenta clara.

Dar mai intai…

Asaza-te in fata unei oglinzi si priveste-te din profil. Stai in pozitia ta normala. Acum incepe prin a duce umerii in spate, ridica capul din pamant si tine pieptul sus. Vei observa cum imediat dimensiunile abdomenului tau vor incepe sa se schimbe. Talia ta se va deveni mai subtire chiar sub ochii tai… ti-am spus ca este posibil sa faci acest lucru in doar 5 minute. Aceasta este pozitia ta normala in care ar trebui sa stai zi de zi. Observi diferenta?

Care este motivul pentru care ai umerii adusi in fata?

Ei bine, atunci cand stai pentru mult timp intr-o anumita pozitie, muschii tai sunt in permanenta incordati, fara ca tu sa iti dai seama. Fiecare miscare pe care o faci este condusa de doua grupe musculare diametral opuse: una efectueaza miscarea, cea de-a doua i se opune. Daca muschii umerilor si ai pieptului capata un tonus mai puternic decat muschii spatelui, atunci vei avea mereu tendinta de a duce umerii in fata.

Dar nu-ti face griji, exista o solutie practica pe care poti incepe sa o aplici chiar astazi pentru a corecta aceasta pozitie.
Incepe prin a te ridica de pe scaunul de la birou cel putin 10 minute la fiecare 50 de minute. Mergi prin camera, stai drept si ia o mica pauza.

In al doilea rand, trebuie sa corectezi pozitia spatelui tau prin cateva exercitii simple pe care le poti face acasa.

Exercitiul 1:

Asaza-te pe covor sau pe o salteluta de fitness cu palmele si talpile pe sol (exact ca in poza de mai jos). Ridica posteriorul pana cand coapsele, trunchiul si capul ajung intr-un singur plan. Imagineaza-ti ca incerci sa imiti un taburet. Acest exercitiu intareste musculatura spatelui, a posteriorului si a bratelor.

Exercitiul 2:

Asaza-te cu fata in jos pe un covor sau o salteluta de fitness. Tine bratele si picioarele intinse. Acum ridica bratele si picioarele cat de mult poti tu si mentine pozitia pentru doua secunde (sau pana numeri in gand pana la 4). Pentru a ingreuna exercitiul poti tine in mana o sticla cu apa sau o gantera usoara.

Exercitiul 3:

Asaza-te pe un covoras de fitness ca in imaginea de mai jos. Ai grija sa pui ceva moale sub genunchi pentru a nu afecta ligamentele acestuia. Acum ridica simultan de pe sol si intinde piciorul drept si bratul stang (exact ca in imagine). Tine pozitia pana cand numeri in gand pana la 4.

Ti se pare complicat?

Sunt convins ca poti face cel putin 20 de repetari din fiecare exercitiu de 3 ori. Repeta acest circuit cel putin o data la fiecare 2 zile. Cel mai bine ar fi sa executi acest mini-antrenament de corectare a posturii dimineata devreme sau imediat ce ajungi acasa de la birou.

Nu ar trebui sa iti ia mai mult de 15 minute in total, iar efectele vor incepe sa se vada in maximum 2 saptamani. Cu ajutorul acestui mini-antrenament am reusit sa ajut peste 90% dintre clientii cu care lucrez sa obtina o talie mai subtire in cel mai scurt timp posibil.

Sunt convins ca vrei mai mult…

Asa ca ti-am pregatit o serie de 10 exercitii pe care le poti face chiar la tine acasa pentru a intari si sculpta zona abdominala.
Atentie! Exercitiile pe care ti le voi recomanda sunt unele dintre cele mai eficiente atunci cand vine vorba de stimularea zonei abdominale. Le poti descarca gratuit accesand acest link – Top 10 Exercitii Pentru Abdomen 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”