Stretchingul, secretul flexibilitatii?

Stretchingul permite muschilor sa functioneze asa cum trebuie, de la cea mai mica miscare a corpului pana la eforturi mai mari, precum ridicarea de greutati.
  • Publicat:
Stretchingul, secretul flexibilitatii?
Stretchingul, sportul muschilor

Cand stresul devine mult prea prezent in viata ta, te poti baza pe o sedinta de stretching. Miscarile usoare, lente, favorizeaza relaxarea si calmul. Iar tu vei fi intr-o forma de zile mari!

Stretchingul permite muschilor sa functioneze asa cum trebuie, de la cea mai mica miscare a corpului pana la eforturi mai mari, precum ridicarea de greutati. El relaxeaza articulatiile, fiind ideal pentru persoanele suprasolicitate, obosite si stresate.

Ba mai mult, practicarea strechingului ajuta si la corectarea unor deformatii musculare cauzate de postura nesanatoasa a corpului.

Gesturi simple, beneficii imense

Stiai ca simplul gest de a te intinde dimineata iti pregateste intreaga musculatura pentru ziua ce urmeaza? Asa ca, nu te abtine! Cat timp esti inca in pat, ridica-ti mainile deasupra capului si intinde-le la maximum, timp in care incercearca sa ajungi si cu picioarele cat mai departe. Stai intre 10 si 30 de secunde in pozitia respectiva, dupa care relaxeaza-te.

Incepandu-ti ziua sau orice activitate cu incalzirea muschilor, vei avea parte de numeroase rezultate pozitive.

Prin stretching, te asiguri ca muschii vor fi pregatiti sa te serveasca la miscarile pe care intentionezi sa le faci si nu vei ramane blocata intr-o pozitie neplacuta si dureroasa. In plus, stretchingul te ajuta sa iti tii corpul drept, sa respiri mai adanc, sa iti oxigenezi mai bine muschii, imbunatateste ritmul si activitatea cardiaca, precum si echilibrul.

Cum trebuie efectuat?

Principiul de baza consta in intinderi lente. De exemplu, daca iti departezi picioarele si vrei sa atingi solul cu degetele, trebuie sa te intinzi cat de tare poti si sa ramai asa, iar la fiecare expirare a aerului sa avansezi.

De fapt, respiratia este cea care controleaza relaxarea muschilor. Astfel, ai putea ajunge la un grad de extensie impresionant, totul doar daca ai multa rabdare si timp la dispozitie.

Stretchingul trebuie efectuat intr-un loc linistit, calm, cu o muzica relaxanta pe fundal, iar tu trebuie sa fii concentrata doar pe corpul tau si pe propria respiratie. Evita sa asculti radio sau sa te uiti la televizor in acelasi timp.

Citeste si 4 exercitii de star pentru vara aceasta

Urmărește CSID.ro pe Google News
Majoretele si accidentele
Majoretele si accidentele
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân