Sore: “Dansul mă menţine în formă”

Simpatica Sore, Sara din serialul “Pariu cu viaţa” de la Pro Tv, a răspuns afirmativ provocării noastre de a face o oră de sport în aer liber. Chiar dacă asfaltul se topea la aproape 40 grade C, am găsit un colţ răcoros într-un parc, dotat cu aparate de fitness. Tânăra actriţă a demonstrat că pentru a te menţine în formă nu trebuie să faci sport până la extenuare, ci doar să alegi ceea ce îţi place dintre toate formele de mişcare.
  • Publicat:
Sore: “Dansul mă menţine în formă”

Simpatica Sore, Sara din serialul “Pariu cu viaţa” de la Pro Tv, a răspuns afirmativ provocării noastre de a face o oră de sport în aer liber. Chiar dacă asfaltul se topea la aproape 40 grade C, am găsit un colţ răcoros într-un parc, dotat cu aparate de fitness.

Tânăra actriţă a demonstrat că pentru a te menţine în formă nu trebuie să faci sport până la extenuare, ci doar să alegi ceea ce îţi place dintre toate formele de mişcare.

Ora 12.00, o zi de joi, un parc, Bucureşti. Linişte totală. Nici măcar vrăbiuţele nu se mai oboseau să cânte. Căldură mare, mon cher. Înarmaţi cu toate cele necesare pentru o şedinţă foto, începem.

Sore are 23 de ani şi degajă tot la fel de multă energie ca şi în videoclipul “Different” ce face furori la posturile muzicale. Câteva exerciţii de încălzire, stă cuminte pentru ultimele retuşuri la machiaj, i se aranjează hainele şi începe.

Ne întreabă dacă vrem să facă şi şpagatul? Evident! Apoi se pregăteşte pentru pod.


Cum se menţine în formă? “Prin foarte mult dans! Nu ajung foarte des la sală. Mie mi s-au repartizat întotdeauna mişcări complexe de dans, unde trebuie să folosesc toate grupele de muşchi. Totuşi, atunci când sunt în sala de sport încep cu banda, ca să fac cardio. La sală mă axez mai mult pe picioare”, spune Sore. Altfel, practică înotul şi snowbordul. Între două serii de exerciţii, o doamnă se ridică de pe o bancă şi îi cere un autograf pentru fetiţa ei. Cu zâmbetul pe buze scrie câteva cuvinte.

O întreb cum i s-a schimbat viaţa de când este protagonistă în acest serial. “Mi s-a schimbat 100%, nu doar un pic”, mărturiseşte ea. “Este foarte flatant să văd că lumea mă recunoaşte pe stradă… Până nu demult, eu mă entuziasmam atunci când aveam ocazia să văd vedete, iar acum când oamenii vin la mine… Pe de altă parte, am învăţat să fiu foarte responsabilă, spre exemplu nu întârzii niciodată la filmări.


Cu această celebritate vine şi o responsabilitate foarte mare pentru că mulţi copii mă au drept model, aşa că gândesc de 3 ori înainte să acţionez”, continuă Sore. Între timp, testează aparatele de fitness în aer liber şi salutăm iniţiativa primăriilor de a facilita accesul la sport. Evident, au mai trecut pe lângă aceste aparate şi persoane care le-au deteriorat, dar ne descurcăm, mai ales că mişcarea în aer liber are numeroase avantaje.

Acum, pe timp de vară, puteţi să vă treziţi la 06.00, iar peste o oră să fiţi în parc. Se ştie că sportul pe stomacul gol ajută la arderea depozitelor de grăsime. În plus, profitaţi de aerul curat, de razele UV prietenoase. Nu uitaţi să aveţi o sticlă de apă plată şi o salteluţă specială pentru sport. Pentru a evita muşcăturile de insecte, puteţi folosi un spray sau o loţiune anti-repelente.

Pe înserate, o alergare prin iarbă este de mare ajutor pentru tonifierea întregului trup. Evident, după ce faci sport te gândeşti şi la mâncare. Iată meniul actriţei.

“Înainte de a fi în acest proiect, nu mâncam micul dejun, acum nu îl mai ratez. Dimineaţa aleg o cafea şi un ou fiert, iar spre prânz o salată cu un grătar de vită. Dacă nu găsesc asta, aleg caşcaval pane şi atât. Seara, un iaurt grecesc foarte bun în care uneori mai adaug şi nişte musli fără zahăr. Eu nu iau gustări între mese”, explică Sore.

O întreb, curioasă, dacă respectă acest tip de meniu şi în vacanţe. Răspunde zâmbind: “În vacanţă este altceva. Spre exemplu, am fost de curând în Grecia şi am descoperit un burger perfect, pe care aş vrea să îl fac în casă. Conţinea carne de vită, sos tzatzki, roşii, salată”.

Nu o întreb dacă găteşte, dar îmi spune că nu mănâncă deloc dulciuri. Nu îi plac. “În schimb, am o slăbiciune pentru cartofii prăjiţi, aşa că nu ştiu ce este de preferat…”, adaugă ea.

Cure de slăbire? “O singură dată am ţinut cură de slăbire, dar nu una anume. Am mâncat doar când mi-a fost foame, am redus cantitatea de carbohidraţi. Am mâncat foarte mult iaurt. Am făcut foarte multă mişcare.”

Cum arată însă garderoba ei? “Adopt un stil vestimentar relaxat, o combinaţie între stilul rock şi cel foarte feminin. Îmi place foarte mult jerseul. În dulapul meu, găseşti mulţi pantaloni scurţi, tocuri înalte, şalvari în culori neon – piese semnate Corina Vlădescu şi Sister’s Closet.”

În timpul liber, îi place să vizioneze concerte ale marilor artişti pe DVD sau chiar să meargă după idolii ei prin lume. Până acum a fost la Viena pentru Pink! şi la Dublin pentru Lady Gaga. Anul acesta, a ajuns şi la Rio de Janeiro, în vacanţă:

“Am fost foarte impresionată căci oamenii nu sunt la fel de stresaţi şi grăbiţi precum cei din Europa. Am rămăs cu senzaţia că acolo nu există noţiunea de timp…”

Citeşte şi: Florentina Opriş: Fă mişcare, dar ţine cont de vârstă!

Andreea Mantea – Am convins-o să meargă la sala de sport!

Căldura de afară ne îndeamnă să facem sport pe plajă!

 


Fotograf: Adrian Stoicoviciu
Styling: Mădălina Drăgoi
Make-up artist: Ana Maria Giurescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”