Întâmpină primăvara cu un corp bine lucrat!

În mai puţin de o lună, ne vom bucura de cele dintâi raze ale soarelui de primăvară şi vom renunţa la primele haine groase. Este, aşadar, momentul potrivit să începem să acordăm ceva mai multă atenţie aspectului fizic. Dacă nu ai mai mult de 3-4 kilograme în plus, ai timp suficient să scapi de ele şi să te tonifici.
  • Publicat:
Întâmpină primăvara cu un corp bine lucrat!

În mai puţin de o lună, ne vom bucura de cele dintâi raze ale soarelui de primăvară şi vom renunţa la primele haine groase.
Este, aşadar, momentul potrivit să începem să acordăm ceva mai multă atenţie aspectului fizic. Dacă nu ai mai mult de 3-4 kilograme în plus, ai timp suficient să scapi de ele şi să te tonifici. 
Dacă însă faci parte dintre persoanele mai puţin norocoase şi ai un exces de greutate semnificativ, este momentul să începi să te pregăteşti de plajă.

Ei bine, nu, nu este prea devreme să te gândeşti la concediul pe care ţi-l vei petrece la mare. Corpul are nevoie de timp şi antrenamente intense pentru a se modela frumos.
Sfatul nostru: indiferent din ce categorie faci parte, apucă-te de treabă cât mai repede!
 
Pentru a-ţi veni în ajutor, am apelat la Şerban Blebea, unul dintre cel mai bine cotaţi antrenori personali din Bucureşti, care îţi propune o serie de 4 exerciţii dintre cele mai eficiente.

Asupra unui singur lucru ne atrage atenţia Şerban: modul de execuţie al exerciţiilor este mult mai important decât selecţia acestora şi este cel care face diferenţa între un antrenament profesionist şi unul făcut în grabă.

Mountain climb

Mountain climb este un exerciţiu excelent pentru musculatura abdominală şi pentru coapse. Nu ai nevoie de niciun aparat, aşa că îl poţi face chiar şi la tine acasă.

Aşază-te în poziţie de flotare cu palmele apropiate. Acum încearcă să ajungi cu talpa piciorului drept în dreptul palmei drepte. Menţine poziţia timp de o secundă, încordează puternic abdomenul, apoi revino în poziţia de start şi repetă mişcarea cu piciorul stâng. Ai grijă să menţii spatele drept şi nu ridica posteriorul pe parcursul mişcării.

Dacă faci mişcarea corect, vei simţi cum partea din spate a coapsei (bicepsul femural) se întinde.

Flotări cu ridicare de braţ

Flotările cu ridicare de braţ sunt ceva mai dificile, dar pot fi adaptate posibilităţilor tale fizice. Din poziţie de flotare, de data aceasta cu picioarele depărtate, coboară în flotare, iar în momentul în care te ridici complet întinde un braţ în aer în prelungirea spatelui. Menţine poziţia minimum o secundă, apoi repetă cu braţul opus.

Ai grijă! Nu roţi corpul atunci când ridici braţul, şoldul trebuie să fie mereu la acelaşi nivel. Dacă execuţi mişcarea corect, ar trebui să simţi cum abdomenul se contractă puternic atunci când stai în echilibru.

Dacă eşti începător, execută aceeaşi mişcare, dar cu braţele pe marginea patului, dacă te afli acasă, sau a unei băncuţe, în cazul în care te afli într-o sală de fitness.

Genuflexiuni pliometrice

Genuflexiunile pliometrice sunt excelente pentru coapse. Nu ţi le recomand însă dacă ai mai mult de 10 kilograme peste greutatea normală, în principal din cauza impactului pe care îl au asupra gleznelor şi genunchilor.

Poziţionează-te în genuflexiune, cu tălpile depărtate şi atinge solul cu braţele. Din această poziţie, împinge puternic în călcâie şi desprinde-te de la sol, întinzând braţele deasupra capului în acelaşi timp. Pe lângă întărirea coapselor şi creşterea forţei, ritmul cardiac ridicat te va ajuta să arzi multe calorii.

Atenţie! Nu încerca această mişcare dacă ai probleme cu articulaţiile sau cu coloana vertebrală. 

Around-the-world cu discul

Around-the-world cu discul este un exerciţiu excelent pentru muşchii spatelui şi fesieri. Aşază-te cu faţa în jos şi ţine la îndemână un disc de maximum 5 kg (poţi să foloseşti orice greutate vrei, de exemplu o sticlă cu apă). Întinde  braţele în prelungirea corpului, ridică braţele şi picioarele de la sol, sprijinindu-te doar pe abdomen şi bazin. Menţine poziţia fixă şi foloseşte discul pentru a descrie cercuri ample în jurul corpului cu ajutorul braţelor. Schimbă discul dintr-o mână în alta atunci când braţele ajung în faţă şi apoi când braţele ajung la spate.

Mişcarea se execută lent, nu contează numărul de schimbări ale discului, ci timpul efectiv pe care îl petreci în izometrie. Discul nu are voie să atingă solul pe toată durata exerciţiului.


 

Vei avea ocazia să te familiarizezi cu exerciţiile prezentate mai sus şi să execuţi multe altele pe lângă ele în cadrul programului-concurs „Slăbeşte cu Serban”, cel mai complet program de scădere în greutate, a cărui primă ediţie va debuta pe 1 martie.
Pentru a afla toate detaliile legate de condiţiile de înscriere, locul de desfăşurare şi orarul claselor, accesează serbanblebea.ro. Programul durează 30 de zile, timp în care vei beneficia de 2 şedinţe de evaluare, la început şi la final, 12 şedinţe de antrenament, un plan nutriţional adaptat metabolismului tău şi suportul permanent al antrenorului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”