Antrenament cu TRX pentru trup tonifiat!

TRX-ul a devenit un must-have pentru sportivii de performanţă şi iubitorii de mişcare!
  • Publicat:

Creat pentru antrenamentele soldaţilor din marina SUA, clasele de TRX Suspension Training au ajuns în România în 2010, când Dimi Butilcă a devenit primul instructor certificat în domeniu.

Între timp, TRX-ul a devenit un must-have pentru sportivii de performanţă şi iubitorii de mişcare!

Antrenamentele cu TRX integrează ultimele cercetări în domeniu cu cele mai bune practici militare, mişcări din pregătirea sportivilor de performanţă şi tehnici de recuperare fizică. Clasele de Suspension Training sunt destinate dezvoltării forţei, a echilibrului, a flexibilităţii şi a rezistenţei în acelaşi timp.

Când l-am rugat pe Dimi să facă cu mine un antrenament, a fost de acord imediat. Oricum, la ultima noastră întânire în sala de sport mă ameninţa cu antrenamente crunte în viitor! Un avantaj foarte mare al TRX-ului este faptul că îl poţi lua cu tine oriunde, oricând. Aşa că Dimi mi-a propus să ne vedem în parc. Am acceptat, căci vremea de afară mă susţinea complet şi ideea de a mă antrena în parc, în miezul zilei şi în mijlocul săptămânii, părea una excelentă! 

Am început cu câteva exerciţii pentru picioare, apoi am trecut la cele pentru abdomen, fund, braţe, etc. Nu m-am plictisit nici o secundă! Şi credeţi-mă pe cuvânt, răbdarea nu e punctul meu forte. Deşi fac sport şi încercasem TRX-ul şi înainte, de data aceasta antrenamentul m-a făcut să simt muşchi pe care nu ştiam că îi am! 

Extrem de solicitante, exerciţiile m-au făcut să îmi doresc să termin cât mai repede, dar m-au umplut de energie şi stare de bine! Îmi venea să ţip de durere, dar mă gândeam la rezultate (am avut ocazia să le văd pe câteva dintre clientele lui Dimi şi credeţi-mă, toate par desprinse din reclamele la costume de baie)! Şi pentru că încă nu am renunţat la ideea abdomenului cu pătrăţele, am rezistat cu stoicism. 

După exerciţiile cu TRX Suspension Trainer, am trecut la RIP, al doilea produs din gama TRX. RIP Trainer-ul foloseşte un sistem inovator de rezistenţă cu cablu, pentru a crea o sarcină variabilă care permite dezvoltarea forţei trunchiului, a flexibilităţii şi a rezistenţei, prin cicluri de mişcare folosite în viaţa de zi cu zi şi în sport. Majoritatea sportivilor se antrenează cu TRX şi RIP. 

Fie că practică ski, tenis, fotbal, golf, kaiac-canoe sau handbal, antrenamentele de Suspension Training, sunt ideale pentru orice atlet. În plus, faptul că TRX-ul nu foloseşte doar la antrenament, ci şi la recuperarea fizică în urma unei accidentări, îl face să fie o necesitate pentru toţi iubitorii de mişcare. 

Şi dacă v-aţi întrebat vreodată cum reuşesc băieţii din forţele speciale să se menţină în formă, vă spun eu! Sau mai degrabă vă spune Dimi, care i-a ajutat şi pe ei să se antreneze şi i-a învăţat cum să folosească TRX-ul în avantajul lor. 

Ca femei, nu ne dorim neapărat musculatură şi forţă. Să fim sincere, singurul lucru care ne interesează este să avem picioare subţiri, fund bombat, braţe tonifiate, abdomen de oţel şi o talie care să facă şi albinele invidioase. TRX-ul este capabil de asta şi chiar de mai mult. Şi nu, nu va trebui să renunţi la prăjitura preferată din weekend! Va trebui doar să te ţii de treabă, să înveţi să faci exerciţiile în mod corect şi să laşi TRX-ul să facă magie! 

Nu, nu îţi promite pătrăţele în prima săptămână, dar îţi promite o senzaţie pe care nu ai mai trăit-o. O stare de bine pe termen lung, energie la nivel ridicat şi o altfel de cunoaştere a corpului tău. 

Eu, una, nu credeam vreodată că o să ajung să apreciez febra musculară şi să mă bucur de senzaţia de durere. Acum o fac pentru că ştiu că ea se va transforma în rezultat. Un rezultat numai bun de dus la plajă! În caz că aţi uitat, vara e… aici! Şi teoria cu “sunt pufoasă, dar haioasă” nu a funcţionat niciodată, pe cuvânt!

Gaseşti mai multe informaţii şi produse TRX pe  www.dimifitness.ro!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Jojo: “Nu arăt aşa fără efort!
Jojo: “Nu arăt aşa fără efort!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”