Slăbeşte sănătos: urmează 5 paşi către o siluetă de vis

Dacă te afli în greaua încercare de a da jos câteva kilograme şi eşti asaltată de numeroasele informaţii privind regimul alimentar şi exerciţiile fizice recomandate, îţi propunem 5 soluţii simple de urmat, prin care nu doar stilul tău de viaţă se va schimba radical în sensul bun al cuvântului, ci şi corpul va urma aceeaşi direcţie iar look-ul va fi unul de milioane. Este extrem de simplu, iată ce ai de făcut:
  • Publicat:
Slăbeşte sănătos: urmează 5 paşi către o siluetă de vis

Dacă te afli în greaua încercare de a da jos câteva kilograme şi eşti asaltată de numeroasele informaţii privind regimul alimentar şi exerciţiile fizice recomandate, îţi propunem 5 soluţii simple de urmat, prin care nu doar stilul tău de viaţă se va schimba radical în sensul bun al cuvântului, ci şi corpul va urma aceeaşi direcţie iar look-ul va fi unul de milioane.

Este extrem de simplu, iată ce ai de făcut:

Mănâncă cele 5 porţii de fructe şi legume zilnic

Nutriţioniştii recomandă ca orice persoană, indiferent de vârstă sau sex, să consume în fiecare zi minimum 5 legume şi fructe, însă cei aflaţi la dietă trebuie să ştie că pot depăşi această cantitate.


“Cu cât mai mult, cu atât mai bine!” –  ar fi dictonul după care ar trebui să se ghideze cei care vor să slăbească. Fructele şi legumele au foarte puţine calorii, sunt pline de fibre şi apă, care ne oferă senzaţia de saţietate şi ne împiedică “să ciupim” între mese.

Un regim alimentar bazat în principal pe această categorie de alimente ne oferă toţi nutrienţii de care corpul are nevoie şi ne fereşte de renumitul efect yo-yo al dietelor, menţinându-ne greutatea constantă şi pielea hidratată, astfel încât celulita să nu devină o problemă.

Învaţă să-ţi găteşti singură masa

Să iei cina la restaurant poate fi un mod plăcut de a-ţi petrece seara în compania iubitului, însă nu face din asta un obicei pentru că ingredientul-secret al multor bucătari constă în folosirea în exces a untului şi a uleiului – cu alte cuvinte, folosirea grăsimilor nocive, care te fac să te îngraşi peste măsură.

Numeroase studii au analizat modul în care cinele dese luate în oraş are o legătură directă cu luarea în greutate tocmai din cauza acestor ingrediente de care nu toţi avem cunoştinţă.


În schimb, poţi găti acasă ori de câte ori ţi-e poftă de ceva bun, şi ai astfel siguranţa ingredientelor folosite că sunt proaspete, lipsite de grăsimi dar şi controlul asupra porţiei de mâncare, care este mult mai aproape de ceea ce ai nevoie în comparaţie cu friptura XXL ce îţi este servită la restaurant.

Cea mai bună alegere la micul-dejun: cerealele integrale

Cerealele integrale sunt o sursă bogată de fibre şi oferă subtsanţe nutritive esenţiale precum vitamina B6 – ameliorează simptomele  premenstruale, ţine pofta de dulciuri la distanţă – şi vitamina E, extrem de benefică pentru sănătatea pielii.

Dacă pâinea este punctul tău slab şi nu poţi renunţa de tot la ea, încearcă sortimentele de pâine din făină integrală, care sunt mult mai sănătoase şi au un indice glicemic mult mai scăzut în comparaţie cu pâinea albă, din făină rafinată, lipsită de valoare nutritivă.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul pastelor, care trebuie neapărat să fie integrale şi să nu depăşească în volum mai mult de dimensiunea unui bol …un bol cam de mărimea unui măr potrivit, să ne înţelegem.

Activităţile de rutină pot fi exerciţii excelente pentru a slăbi

Activitatea fizică, fie că vorbim de jogging sau mers pe biciletă, este extrem de importantă în procesul de slăbire. Să mergi la sală ar fi ideal, însă dacă timpul nu îţi permite acest lucru, nu te culca pe-o ureche şi fă din activităţile casnice metode eficiente de a pune corpul în mişcare: urcă scările în loc să iei liftul, aleargă cu căţelul în parc, dă cu aspiratorul în ritm alert, ia bicicleta în loc de autobuz pentru a ajunge la serviciu, grădinăreşte etc.

Ţine evidenţa caloriilor

Nu trebuie să devii obsedată de numărul de calorii…este de ajuns ca într-o singură zi să calculezi cam ce şi cât consumi ca să îţi dai seama dacă ceva este în neregulă. În plus, şi oamenii de ştiinţă ne asigură că pe măsură ce ţinem un jurnal al caloriilor  vom slăbi mai rapid şi vom reuşi să ne menţinem greutatea.

Există în prezent numeroase informaţii privind valoarea calorică a alimentelor, chiar şi aplicaţii pentru iPhone care te ajută să te menţii pe linia de plutire, încât nu mai ai nicio scuză că nu ştii cât şi ce să mănânci ca să nu te îngraşi.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”