Trenduri culinare în 2017: dieta predominant vegetariană şi pastele din quinoa

Potrivit Whole Foods, unul dintre trendurile culinare ale anului 2017 va fi flexitarianismul, adică dieta predominant vegetariană.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Trenduri culinare în 2017: dieta predominant vegetariană şi pastele din quinoa

Potrivit Whole Foods, unul dintre trendurile culinare ale anului 2017 va fi flexitarianismul, adică dieta predominant vegetariană, scrie Gustarte.ro.

Mişcarea este deja una populară şi intens promovată de câţiva ani de vedetele de la Hollywood sau chefi celebri precum Jamie Oliver, care militează pentru acţiuni ca Meat-Free Monday (n.red. – lunea fără carne).

Poţi consuma carne doar în weekend, de exemplu, iar în restul săptămânii adopţi un regim lejer vegetarian.

„Meat Free Monday este cea mai potrivită ocazie pentru a te concentra pe varietatea de legume, pe gustul, textura şi savuroasele preparate pe care le poţi pregăti cu ele”, spune Jamie Oliver.

De asemenea, studiile arată că reducerea consumului de carne are o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea riscului de diabet, cancer, boli de inimă, iar flexitarianismul oferă posibilitatea menţinerii unei diete corecte.

Mai mult, este vorba şi despre mediul înconjurător. Unele organizaţii estimează ca sectorul zootehnic ar fi responsabil cu producerea a 51% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial.

Însă nu este singurul trend culinar al anului următor, experţii estimând că va creşte consumul de paste pe bază de quinoa, zahăr şi făină de cocos, dar şi cel de alimente violete.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Noutăţi cosmetice în decembrie 2016
Noutăţi cosmetice în decembrie 2016
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”