Simptomele afecţiunilor renale pot fi ameliorate prin dietă şi sport

Sportul moderat şi dieta echilibrată pot îmbunătăţi substanţial calitatea vieţii celor cu boli cronice ale rinichilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Simptomele afecţiunilor renale pot fi ameliorate prin dietă şi sport

Sportul moderat şi dieta echilibrată pot îmbunătăţi substanţial calitatea vieţii celor cu boli cronice ale rinichilor. La ora actuală, 60 de milioane de persoane din întreaga lume suferă din cauza acestei probleme, iar programul conceput de specialiştii australieni de la Universitatea din Queensland s-a dovedit a fi eficace pentru întreg organismul, dar mai ales pentru îmbunătăţirea funcţiilor cardiace, compromise în cazul îmbolnăvirii rinichilor.

Conform cercetării publicate în Journal of the American Society of Nephrology, 150 de minute săptămânale de exerciţii moderate, combinate cu alte modificări ale stilului de viaţă, pot duce la îmbunătăţirea performanţelor fizice, dar şi la slăbire, apreciază echipa formată din nefrolog, nutriţionist, antrenor de fitness şi psiholog.

După un an de monitorizare a pacienţilor înscrişi în program, medicii au constatat o îmbunătăţire cu 11% a performanţelor fizice. În plus, activitatea cardiacă a subiecţilor a avut numai de câştigat.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”