Mihaela Bilic: „O persoană mănâncă anual 914 kilograme de alimente!”

Celebrul nutriţionist ne face o demonstraţie extrem de simplă. “Ştiaţi că mâncăm aproximativ 1 kg de alimente zilnic? Dacă adăugăm la asta şi 1,5 litri de lichide, în medie ajungem la 2,5 kg/ zi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mihaela Bilic:

Celebrul nutriţionist ne face o demonstraţie extrem de simplă.

“Ştiaţi că mâncăm aproximativ 1 kg de alimente zilnic?

Dacă adăugăm la asta şi 1,5 litri de lichide, în medie ajungem la 2,5 kg/ zi.

Înmulţiţi cu 365 de zile şi veţi obţine 914 kg. Adică în fiecare an, aproape o tonă de hrană ne traversează corpul.

Dacă ne referim la viaţa unui adult, vom vedea că între 20 şi 60 de ani, are de procesat peste 40 tone de materie.

Şi care este variaţia în greutate pentru această perioadă? La unii 0 kg, iar la alţii există o tendinţă de a acumula treptat 10-15 kg. Îngrozitor, am fi tentaţi să spunem.

Însă uităm că un mecanism, fie el perfect aşa cum avem pretenţia de la corpul nostru, are o minimă doză de eroare. Însă această eroare este de numai 0,05%!

În concluzie, orice persoană, fie ea supraponderală, se bucură de o extraordinară stabilitate ponderală având în vedere precizia de 0,05% cu care ne funcţionează metabolismul” concluzionează dr. Mihaela Bilic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Stresul, o emoţie care se transmite!
Stresul, o emoţie care se transmite!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”