Bogat in nitrati, are efecte benefice in cazul pacientilor suferind de hipertensiune arteriala, potrivit unui studiu publicat in revista medicala americana Hypertension.
Autorii au remarcat o scadere a tensiunii arteriale in cazul persoanelor suferind de hipertensiune, intr-un interval de 24 de ore, dupa ce acestea au baut suc de sfecla rosie.
Concluzia sugereaza faptul ca medicii vor putea beneficia, in viitorul apropiat, de o abordare "naturala" pentru a pune la punct noi terapii de scadere a tensiunii arteriale.
Cercetatorii britanici afirma ca nitratii din sfecla rosie se transforma in organism in monoxid de azot.
Acest gaz contribuie la relaxarea vaselor de sange si mentine tensiunea arteriala la cote scazute.
Dintre legume, laptucile si sfecla rosie sunt cele mai indicate pentru a scadea riscul de declansare a atacurilor cerebrale.
Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.