Gătitul la abur, o tehnică sănătoasă de preparare a alimentelor

Aburul este o tehnică culinară preţuită în marile restaurante, deoarece rezultă în preparate sănătoase, gustoase şi pline de savoare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Gătitul la abur, o tehnică sănătoasă de preparare a alimentelor

Dacă vă gândiţi la numărul 100, este foarte posibil să nu îl asociaţi cu deserturi fine, chifle pufoase sau cu preparate din carne suculente la interior şi crustă crocantă la exterior. 

Cu toate acestea, numărul 100 joacă un rol extrem de important în obţinerea acestor rezultate culinare delicioase.

Este vorba despre punctul de fierbere al apei!

Apa, odată ce atinge temperatura de 100 de grade Clesius, se transformă în abur, devenind cea mai des utilizată metodă de gătit pentru o alimentaţie sănătoasă, dar şi una dintre cele mai apreciate tehnici culinare de către bucătari profesionişti.

Beneficiile gătitului cu abur sunt nenumărate, efectul său asupra aromelor şi ingredientelor fiind unic în întreaga artă gastronomică.
 
Aburul este o tehnică culinară preţuită în marile restaurante, deoarece rezultă în preparate sănătoase, gustoase şi pline de savoare!

Gătitul la aburi: beneficii pentru sănătate

Gătitul cu abur se bucură de o serie de avantaje pentru sănătate, primul ţinând strict de tehnica de pregătire a preparatelor.

Gătind la aburi, temperatura rămâne constantă pe întreaga perioadă de gătire a preparatelor, ceea ce înseamnă că alimentele vor fi gătite uniform şi într-un ritm care le permite să îşi dozeze nutrienţii şi vitaminele.

Este greu de imaginat că există o tehnică mai naturală, mai sănătoasă şi mai gustoasă decât aburul. 
 
Chefii iau aburul în serios
 
Gătitul cu abur reduce semnificativ din timpul de preparare a mesei, dar şi din grăsimile alimentelor. Bucătarii profesionişti au dus această tehnică la un alt nivel, folosind uleiuri, condimente sau ingrediente utilizate special pentru a infuza preparatele cu arome care să delecteze papilele gustative.

Creativitatea în utilizarea condimentelor şi aromelor nu trebuie să aibă limite, aburul fiind cel care va infuza preparatele cu gusturi complexe.

Gătitul la abur nu înseamnă gătit fără gust, fiind o tehnică extrem de ofertantă atunci când vine vorba de intensificarea aromelor, păstrând calităţile naturale a ingredientelor. Cu toate acestea, Chefii apreciază această tehnică şi datorită purităţii sale, ce păstrează nutrienţii fiecărui ingredient, dar şi o textură fină a preparatelor.

Sursa: Electroluxhttp://www.electrolux.ro/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”