Dieta inimii frânte sau de ce slăbesc femeile când sunt părăsite

Se pare că mitul conform căruia cuplurile prezintă mai puţin interes faţă de greutatea lor are un sâmbure de adevăr, dacă ascultăm sfatul oamenilor de ştiinţă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta inimii frânte sau de ce slăbesc femeile când sunt părăsite

Se pare că mitul conform căruia cuplurile  prezintă mai puţin interes faţă de greutatea lor are un sâmbure de adevăr, dacă ascultăm sfatul oamenilor de ştiinţă.

Potrivit acestora, femeile care sunt părăsite de iubit slăbesc între 2 şi 6 kilograme pe lună, motivul fiind în principal lipsa poftei de mâncare şi starea emoţională negativă, dar şi motivaţia de a fi mai atrăgătoare pentru viitorii pretendenţi.

Studiul a constat în monitorizarea obiceiurilor alimentare a peste 1.000 de femei, dintre care 45% nu au reuşit să păstreze o relaţie de lungă durată. Astfel s-a descoperit că această categorie, a „părăsitelor”,  a fost mult mai preocupată de felul în care arată sau, din contră, femeile au neglijat atât de mult acest aspect încât nu au mai mâncat zile în şir, probabil şi din cauza depresiei inevitabile.

O altă concluzie interesantă a acestui studiu arată că femeile care intenţionează să rupă o relaţie iau atitudine şi vor să slăbească şi să arate bine, chiar şi cu câteva luni înainte să aibă loc nefericitul eveniment.

Explicaţia? Se pare că femeile se pregătesc în subconştient pentru o nouă relaţie, ceea ce le motivează să îşi modeleze trupul astfel încât să fie în cea mai bună formă.

Sursa: express.co.uk

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030