Dieta cu sucuri, sănătoasă sau riscantă?

Moda curelor de slăbire pe bază de sucuri de legume şi fructe este pe val iar din ce în ce mai multe persoane aleg să ţină un astfel de regim pe termen lung, fără să ţină cont de riscurile pe care le implică.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta cu sucuri, sănătoasă sau riscantă?

Moda curelor de slăbire pe bază sucuri de legume şi fructe este pe val iar din ce în ce mai multe persoane aleg să ţină un astfel de regim pe termen lung, fără să ţină cont de riscurile pe care le implică.

Dieta cu sucuri presupune alimentarea exclusiv cu sucuri de fructe şi legume, timp de multe zile la rând.

Pe lângă pierderea în greutate, mulţi juiceorexici, cum sunt numiţi cei obsedaţi de această dietă, cred că dacă beau doar sucuri de legume şi fructe se vor detoxifia şi vor tine la distanţă nu numai kilogramele, ci şi problemele de sănătate.

Însă Sara Shammas, psihoterapeut specializat în tulburări de alimentaţie, avertizează că juiceorexicii ţin această dietă pe termen lung. Acest lucru nu este deloc indicat deoarece oameni cred că se hrănesc sănătos dacă pun spanac şi sfeclă roşie în aceste sucuri, dar problema este că renunţă la grupe întregi de alimente, privându-şi organismul de un aport nutritiv echilibrat.

Altfel spus, dieta pe termen lung cu sucuri de legume şi fructe poate fi privită ca o formă de înfometare, despre ale cărei efecte dezastruoase puteţi citi mai multe aici.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân