Diet news: noutăţi de ştiut pentru o siluetă de invidiat!

Află noutăţiile lunii în materie de siluetă!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Diet news: noutăţi de ştiut pentru o siluetă de invidiat!

Starea emoţională şi simţul gustului

În urma studiilor, cercetătorii de la Universitatea Cornell au evidenţiat faptul că starea emoţională a unei persoane – mai ales stresul din lumea competiţiilor sportive – poate afecta percepţia privind gustul alimentelor.

Cel mai adesea oamenii care trec prin stări negative tind să poftească mai mult la dulciuri, comparativ cu cei ce experimentează stări pozitive. Când suntem supăraţi percepem alimentele care în general nu ne plac ca având un gust şi mai respingător. Aceste rezultate pot constitui o explicaţie pentru mâncatul pe fond de stres, ce constituie adesea o cauză a acumulării de kilograme în plus.  

Mâncarea cu grăsimi te demotivează?

Alimentaţia bogată în grăsimi poate afecta sistemul dopaminergic mezolimbic, afirmă Stephanie Fulton, cercetător la Universitatea din Montreal şi Centrul de cercetare CHUM. Acest sistem reprezintă o cale esenţială a sistemului nervos central care controlează motivaţia.

Astfel, consumul exagerat de grăsimi poate provoca, pe lângă obezitate sau acumularea de kilograme, defectarea unor circuite ale creierului ce poate degenera în tulburări de dispoziţie, dependenţă de droguri sau supraalimentare, ca rezultat al diminuării motivaţiei şi al stării mentale de bine.  

Alimentele care dau dependenţă

Ne-am obişnuit să afirmăm că suntem dependenţi de dulciuri, de patiserie sau de alte alimente pe care le consumăm într-o cantitate semnificativ mai mare, alimente care ne provoacă satisfacţie.

Cu toate că în lumea cercetătorilor noţiunea de dependenţă alimentară este una controversată, apar din ce în ce mai multe dovezi că alimentele procesate bogate în grăsimi şi/sau zahăr precum pizza, ciocolata, cartofii prăjiţi sau prăjiturile pot reprezenta reale probleme în alimentaţia noastră, consumul acestora scăpându-ne frecvent de sub control, cu sau fără voia noastră.

3 motive pentru pro avocado

Cu valori precum 322 de calorii şi 29 de grame de grăsime, avocado poate fi considerat mai mult grăsime decât fruct. Probabil că te-au speriat aceste cifre dar noi îţi aducem trei motive pentru care ar trebui să consumi frecvent avocado: conţine grăsimi monosaturate care aduc beneficii sistemului cardiovascular, reducând nivelul colesterolului rău.

Tot aceste grăsimi monosaturate pot să te ajute să scapi de excesul de grăsime din zona abdomenului. Şi, cel mai important, adăugând avocado, putem creşte gradul de absorbţie a nutrienţilor din legumele cu care este asociat la o masă.   

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”