Uita de zahar! Extractul de Stevia Rebaudiana e cel mai sanatos indulcitor natural!

Exista un indulcitor ca din povesti. Este natural, si este de 300 de ori mai dulce decat clasicul zahar. Dar nu si de 300 de ori mai caloric!
  • Publicat:
Uita de zahar! Extractul de Stevia Rebaudiana e cel mai sanatos indulcitor natural!
Uita de zahar! Extractul de Stevia Rebaudiana e cel mai sanatos indulcitor natural!

Ce ar fi viata fara ceva dulce? Hmmm… Nu la fel de placuta, cu siguranta, pentru ca bucuria deserturilor din viata noastra nu poate fi inlocuita. Din pacate, nici regretele de dupa ceva dulce si caloric, mai ales in cura de slabire. Cu toate acestea…

Exista un indulcitor ca din povesti. Este natural, si este de 300 de ori mai dulce decat clasicul zahar. Dar nu si de 300 de ori mai caloric! Din contra, are un efect neglijabil asupra glucozei din sange, deci pericolul cresterii in greutate scade.

Tot mai multi dintre cei care vor sa slabeasca, dar si pasionatii de viata sanatoasa isi indreapta atentia catre extractul din Stevia Rebaudiana. Aceasta planta este originara din America de Sud si populara de sute de ani in zona Braziliei si a Paraguayului.

Populatiile indigene au descoperit ca isi pot indulci viata, dar si ameliora anumite probleme de sanatate folosind frunzele ei. Din acestea se extrage o substanta, numita dulcostevina.

Se gaseste pe piata atat sub forma de praf (un varf de cutit echivaleaza ca putere de indulcire cu 2 lingurite de zahar), cat si sub forma lichida (un pahar cu limonada poate fi indulcit cu 5 picaturi). Totodata, diminueaza dorinta de a fuma si de a consuma alcool si scade pofta de mancare.

Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Indulcitorii artificiali, mai periculosi decat am fi crezut

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Mergem la piata. Dar stim ce cumparam?
Mergem la piata. Dar stim ce cumparam?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”