Trucuri super-simple prin care poţi scăpa de mâncatul excesiv

Ştii deja că mâncatul sănătos combinat cu sport e reţeta perfectă pentru a slăbi. Acestea fiind spuse, iată 5 lucruri mai puţin cunoscute şi oarecum ciudate, care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus.
  • Publicat:
Trucuri super-simple prin care poţi scăpa de mâncatul excesiv

Ştii deja că mâncatul sănătos combinat cu sport e reţeta perfectă pentru a slăbi. Acestea fiind spuse, iată 5 lucruri mai puţin cunoscute şi oarecum ciudate, care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Mirosul de mentă – ajută la scaderea poftei de mâncare, aşadar a raportului de calorii şi, prin urmare, te poate ajuta slăbeşti. De asemenea, menta conţine diferite uleiuri care îi dau mireasma, dovedită a te binedispune.

Culoarea farfuriilor din care mănânci este un alt factor care îţi poate influenţa greutatea. Conform unui studiu realizat la University of  Parma din Italia, se pare că mâncatul dintr-o farfurie de culoare roşie te ajută să mănânci mai puţin. Cercetătorii au găsit şi o explicaţie pentru acest lucru. Culoarea roşie este în general asociată cu un pericol, cu un semn de oprire (exemplu şi semnele de circulaţie şi prevenire a accidentelor), care inconştient ne previne din a mânca în exces.

Plata cash în loc de card – specialiştii au descoperit că dacă atunci când facem cumparaturi plătim cash în locul folosirii cardului de credit, suntem tentaţi să cumpărăm mai puţin dar mai ales, mai sănătos! Conform studiului publicat în “Obesity”, oamenii care plătesc cu cardul atunci când îşi cumpără hrană, sunt tentaţi să ia alimente nesănătoase şi în exces, în timp ce aceia care plătesc cash, au o limită pe care trebuie să o ia în considerare.

Opreşte termostatul! Conform unui studiu realizat de National Institute of Health Clinical Center, atunci când în camera în care dormi temperatura este mai scazută, ai şanse mult mai mari de a arde calorii. În timpul studiului, 31 de participanţi au dormit în camere cu 18°C şi 24 °C.  S-a dovedit că cei care care au dormit în camerele mai reci au ars cu 7% mai multe calorii decât restul.

Curăţenia de la birou – petrece timp într-un spaţiu de lucru ordonat, în locul unuia murdar şi dezordonat şi vei avea mai multe şanse să mănânci sănătos, conform unui studiu realizat de  University of Minnesota. Cercetătorii au testat participanţii în mai multe moduri, printre care şi următorul: la ieşirea din încăperea unde munceau, puteau să îşi ia fie un măr, fie o ciocolată. S-a dovedit că 67% dintre oamenii care se aflau într-un mediu curat au ales mărul, în timp ce 80% dintre cei aflaţi în mediul dezordonat au ales ciocolata.  

 

Autor: Iulia Pocol

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân