Trucuri simple de urmat pentru acea siluetă greu de atins!

Toate cunoaştem ecuaţia originală a arderii grăsimilor: ca să slăbeşti, trebuie să mănânci mai puţin sau să te mişti mai mult.
  • Publicat:
Trucuri simple de urmat pentru acea siluetă greu de atins!

Toate cunoaştem ecuaţia originală a arderii grăsimilor: ca să slăbeşti, trebuie să mănânci mai puţin sau să te mişti mai mult.

Totul e scris în legile termodinamicii. Bun, te poţi prosti cu pastile şi loţiuni, unguente şi videori de autoajutorare. Dar dacă vrei să reuşeşti, va trebui să te agiţi. Doar un pic. Destul de des.

Cea mai bună metodă de a te mişca este să introduci exerciţiile cardiovasculare în viaţa ta de zi cu zi. Nu le trece în jurnal ocazional; modifică-ţi stilul de viaţă măcar puţin şi vei vedea diferenţa data viitoare când vei fi într-o cabină de probă doar cu oglinda lângă tine.

Iată câteva sfaturi despre cum să procedezi:

Foloseşte scările.

Lasă liftul; cultivă-ţi claustrofobia; dezvoltă-ţi o frică nefondată de lifturi. „Folosirea scărilor nu e văzută ca fiind ceva normal”, spune Amelia Lake, cercetător în medicina clinică la Universitatea din Newcastle. „În cele mai multe clădiri e greu să găseşti scări. Punctul central, de cum intri, tinde să fie liftul. În anumite clădiri, noi, vei descoperi chiar că folosirea scărilor declanşează alarma de incendiu”. Arhitectul Will Alsop subliniază: „Dacă într-adevăr vreţi să faceţi ceva în privinţa asta (criza obezităţii), scoateţi lifturile din toate clădirile din lume. Oamenii ar fi în formă atunci”.

Când angajaţilor de la Spitalul Universitar din Geneva li s-a interzis să folosească liftul timp de douăsprezece săptămâni – o măsură care i-a făcut să urce tot mai multe scări zilnic, de la cinci la douăzeci şi trei –, capacitatea lor aerobică a crescut în medie cu 8,6 procente, iar grăsimea din corpurile lor a scăzut cam cu 2 procente.

Găseşte o modalitate care să-ţi facă mersul pe jos plăcut.

Umple-ţi ipod-ul cu muzică. Fredonează. Spionează camerele de la stradă ale oamenilor, regăseşte plăcerea plimbărilor prin parc.

Curăţenia de vară

Bagă aspiratorul cincisprezece minute şi vei arde 58 de calorii.

Du copiii la şcoală pe jos

Hei, e mai bine şi pentru ei, asta înseamnă că îţi împărtăşeşti dragostea! Dacă nu ai copii, du-i pe-ai altcuiva (cere voie înainte!).

Licitează pentru o bicicletă pe eBay. Şi mergi cu ea la muncă!

Gândeşte-te să-ţi iei un câine. Mersul vioi este cunoscut ca fiind cel mai valoros exerciţiu integrat pe care îl poţi face, iar un terrier iscoditor este cea mai vioaie „bestie” care merge la pas.

Găseşte ceva de făcut şi perseverează!

Potrivit unor păreri acceptate, pentru a slăbi o jumătate de kilogram trebuie să arzi sau să eviţi 3 600 de calorii. O idee care poate fi foarte depimantă, nu-i aşa? Ei bine, nu-ţi face griji. Nu te gândi la o viaţă întreagă, gândeşte-te doar la prânz. Începe acum. Un pic de alergare. Un curs de step pentru începători. Pe bicicletă până la birou. Tu alegi!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”