Supa te face mai supla

Supa saraca in calorii te determina sa mananci mai putin.
  • Publicat:
Supa te face mai supla
Supa te face mai supla

Cine mananca la inceputul mesei o supa saraca in calorii consuma apoi mai putine alimente si evita astfel ingrasarea.

Va vine sa credeti sau nu, a existat un studiu in acest sens, undeva in Pennsylvania. Cei care au participat la experiment si au mancat supa au consumat cu 20% mai putine calorii decat cei care au trecut direct la felul intai si au sarit peste supa. Cea folosita in cercetare continea: pui, broccoli, cartofi, morcovi, conopida si unt.

Infulecati? Va ingrasati

Exista o combinatie mortala pentru silueta: mancatul rapid si pana la senzatia de satietate, care tripleaza riscul de obezitate. Ne da vestea proasta un studiu publicat in British Medical Journal si citat de „Daily Mail”. Peste 3.000 de japonezi – barbati si femei – au participat la cercetarea desfasurata intre 2003 si 2006.

Aproape jumatate dintre barbati (50,9%) si peste jumatate dintre femei (58,4%) au declarat ca mananca pana se simt plini. 45,6% dintre ei si 36% dintre ele au precizat ca mananca rapid. Cei care le-au bifat pe amandoua, prezinta riscuri de 3 ori mai mari de a se ingrasa, au aflat medicii.

Un bol de sanatate curata

Enumar beneficiile cerealelor integrale, intarite de ultimele studii americane: slabesc si reduc riscul de boli cronice precum diabetul ori cele cardiovasculare. Medicii au observat ca persoanele care consuma astfel de cereale au o greutate mai scazuta si o presiune sangvina mai mica.

Au „recrutat“ 50 de obezi – 25 barbati, 25 femei – si le-au servit mai ales cereale integrale vreme de 12 saptamani. Dupa ce perioada a trecut, au observat ca le-a scazut cu 38% nivelul din sange al proteinei C-reactiv. Un nivel ridicat al acestui market inflamator semnaleaza risc crescut de diabet, hipertensiune si boli cardiovasculare. 


Citeste si Spune stop extremelor pentru silueta!
Daca alerg cu spatele, slabesc mai usor?


Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sursa ta de fibre si magneziu!
Sursa ta de fibre si magneziu!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”