Slăbeşte jumătate de kilogram pe zi cu dieta pe bază de supă de roșii

O dietă pe bază de supă de roşii, rapidă şi cu efecte vizibile asupra siluetei tale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Slăbeşte jumătate de kilogram pe zi cu dieta pe bază de supă de roșii
Sursa foto: Shutterstock

Roşiile sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătăţii inimii şi pentru capacitatea de a proteja organismul de acţiunea radicalilor liberi, însă mai au un important efect pozitiv, şi anume te ajută să slăbeşti rapid şi te scapă de toxinele acumulate în corp, fără să îţi privezi organismul de vitaminele şi mineralele de care are nevoie.

Şi pentru că e sezonul supelor uşoare, ne-am gândit că o dietă pe bază de supă de roșii, rapidă şi cu efecte vizibile asupra siluetei tale e tocmai ceea ce cauţi.

Ia aminte totuşi că nutriţioniştii nu recomandă urmarea acestui regim pe o perioadă lungă. În plus, pe parcursul celor 7 zile de dietă este foarte important să consumi minimum 2 litri de lichide zilnic şi să eviţi băuturile alcoolice, răcoritoarele carbogazoase, sarea şi dulciurile de orice fel.

Rețetă simplă de supă de roșii

Mai întâi de toate, hai să aflăm cum se face banala şi delicioasa supă de roșii. Simplu ca bună ziua!

Se pun la fiert 5-6 roşii mari şi cât mai coapte, se adaugă 2 ardei graşi roşii, 2 morcovi, 2-3 cepe, o varză micuţă şi un sfert de ţelină.

După ce s-au fiert bine toate legumele, se scot, se bagă într-un blender, se amestecă, se adaugă puţin piper şi pătrunjel (e bine să eviţi sarea) şi, voila, supa e gata!

Dieta de 7 zile cu supă de roșii

Iată, aşadar, cum arată dieta de 7 zile cu supă de roşii, care promite să te scape de cel puţin 500 de grame zilnic, dar şi ce ai voie şi ce e interzis în această perioadă.

Ziua 1 – poţi mânca supă de roşii dimineaţa, la prânz şi seara. Eventual şi între mese 🙂 De asemenea, ai liber la toate fructele din piaţă, mai puţin la banane.

Ziua 2 – toată ziua supă de roşii cu legume, cu menţiunea că nu trebuie să adaugi cartofi. Această zi nu este la fel de permisivă ca ziua 1 pentru că, ghinion, nu ai voie să mănânci deloc fructe.

Ziua 3 – în această zi ai „dezlegare”, după cum te aşteptai, la…supă de roşii , pe lângă care te mai poţi răsfăţa cu câte 2-3 fructe şi un cartof fiert ori alte legume fierte şi garnisite cu un strop de ulei de măsline.

Ziua 4 – iar supă de roşii la discreţie, pe lângă care ai voie, surpriză, să mănânci 3 banane şi să bei lapte cât îţi pofteşte inima. Se pare că aceste combinaţii de calorii, potasiu, carbohidraţi, calciu şi proteine echilibrează organismul după cele 3 zile de dietă şi îţi dau energia pe care o dădusei pierdută.

Ziua 5 – şi în această zi supa de roșii este nelipsită, fără restricţii privind cantitatea, la care se mai adaugă o porţie de peşte, oricând doreşti (fiert, la grătar sau la abur).

Ziua 6 – este rezervată supei şi fripturii. Da, ai auzit bine. În această zi ai voie să mănânci chiar şi două porţii de friptură de
vită sau de pui, însă fără niciun fel de altă garnitură.

Ziua 7 – în această ultimă zi, în care probabil deja ţi se face greaţă numai când auzi supă, dar mai ales  “de roşii”, mai ai de suportat încă un bol de supă şi o porţie de orez brun cu garnitură de legume proaspete.

Pe lângă ciudatele şi chinuitoarele diete cu ţigări, ţinutul unui cleşte pe nas, ingerarea chisturilor de tenie sau a biluţelor de bumbac sintetic, dieta cu supă de roșii pare una cu adevărat rezonabilă, nu-i aşa? Voi prin ce metode aţi reuşit să slăbiţi?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”