Slăbeşte cu peşte! Cele mai indicate sortimente de peşte şi fructe de mare pentru slăbire

Iată ce sortimente de peşte recomandă medicii să consumăm dacă ţinem dietă!
  • Publicat:
Slăbeşte cu peşte! Cele mai indicate sortimente de peşte şi fructe de mare pentru slăbire

Peştele este un aliment recomandat de nutriţionişti în orice regim alimentar, fie că se doreşte scăderea în greutate sau menţinerea acesteia. Bogat în acizi graşi Omega 3 şi numeroase substanţe nutritive, peştele ajută la reglarea colesterolului, este săţios şi asigură organismului vitamine şi minerale indispensabile. 

Cu toate acestea, pe cât este de sănătos acest aliment, pe atât poate fi de periculos, mai ales dacă alegem sortimente cu conţinut mare de mercur, precum rechinul, tonul, macroul mare, peştele spadă, homarul şi crapul.


Descoperă aici care este cel mai toxic peşte!

Iată ce sortimente de peşte recomandă medicii să consumăm dacă ţinem dietă!

Peşte şi fructe de mare pentru dietă

Halibut – este cel mai săţios tip de peşte, conţine proteine din belşug şi grăsimi sănătoase. Potrivit unui studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition, halibutul ocupă locul 2 în topul celor mai săţioase alimente, fiind depăşit doar de cartofi. De asemenea, halibutul este bogat în triptofan, substanţă care ajută la producţia de serotonină, hormon care ţine sub control pofta de dulciuri şi de alte alimente nesănătoase. 

Stridii – deşi efectul lor afrodiziac nu este încă pe deplin demonstrat, savanţii au descoperit că acest fructe de mare joacă un rol important în procesul de slăbire. Au foarte puţine calorii şi o singură porţie de stridii asigură peste 20% din necesarul zilnic de fier, un mineral indispensabil organismului. Potrivit medicilor, carenţa de fier poate influenţa acumularea de grăsimi în organism. Totodată, stridiile conţin mult zinc, mineral care ţine sub control senzaţia de foame, datorită creşterii nivelului de leptină. Studiile au arătat că persoanele supraponderale au un nivel mult mai redus de leptină şi zinc în sânge, în comparaţie cu persoanele care au o greutate normală. 

Somon sălbatic – nu trebuie să te descurajeze numărul mare de calorii din acest sortiment de peşte, pentru că grăsimile, respectiv uleiul de peşte, sunt indicate în procesul de slăbire, datorită efectului lor benefic asupra nivelului de insulină. Un studiu publicat în International Journal of Obesity a scos la iveală că persoanele care mănâncă de două ori pe săptămână somon sălbatic slăbesc mai repede şi mai mult decât cei care nu consumă peşte. De asemenea, acest tip de peşte educe nivelul inflamaţiilor din organism şi ţine la distanţă diverse afecţiuni, inclusiv cancerul. Pe cât posibil, evitaţi somonul de crescătorie, deoarece hrana pe care acesta o primeşte nu este de cea mai bună calitate, drept urmare carnea lui nu este la fel de sănătoasă precum cea a somonului sălbatic.

Scoici scallop – conţin proteine din belşug, puţine calorii (dacă nu le gătiţi în mult unt!) şi sunt indicate pentru reducerea nivelului de colestrol şi topirea grăsimii abdominale. Studiile arată că proteinele de bună calitate din aceste fructe de mare acţionează asupra ţesutului adipos şi reglează nivelul glucozei din sânge, fiind astfel indicate şi persoanelor care suferă de diabet. 

Ton la conservă – este o sursă bogată de acid docosahexanoic (DHA), un acid gras Omega 3 esenţial pentru buna funcţionare a creierului, dar şi adjuvant în afecţiunile cardiovasculare, cu rol în reducerea nivelului trigliceridelor, scăderea tensiunii arteriale şi a cantităţii de grăsime acumulată pe vasele de sânge. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Lipid Research, acizii graşi din ton au acţiune puternică asupra grăsimii viscerale şi stimulează metabolismul. Este indicat tonul la conservă pentru că acesta este preparat din specii de mici dimensiuni, care nu conţin mult mercur. Nutriţioniştii recomandă să consumăm ton la conservă de 2-3 ori pe săptămână dacă vrem să slăbim şi să ne menţinem greutatea. 

Cod de Pacific – este bogat în grăsimi sănătoase, proteine şi aminoacizi care reglează metabolismul, stimulând astfel arderea eficientă a caloriilor. Un studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition arată că persoanele care consumă frecvent cod nu se confruntă cu senzaţia de foame şi au un risc mult mai scăzut de boli cardiovasculare. 

Sursa foto: mattikaarts.com

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
5 beneficii ale năutului
5 beneficii ale năutului
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”