Scrisoarea unei pofticioase către corpul ei greu încercat de diete

  • Publicat:
  • Actualizat:
Scrisoarea unei pofticioase către corpul ei greu încercat de diete

De la vreo 18 ani, mă gândesc la slăbit, diete şi alte chinuri pentru fete. Aşa că, după 16 ani de frământări kilogramistice, merită şi corpul meu o filă de jurnal în care să fie lăudat. Că de criticat, îl critic destul şi aici, şi pe www.pofticioasa.ro.

Dragă Corp,

Înainte de orice, vreau să-mi cer iertare. Pentru toate dăţile în care te-am privit prin felurite oglinzi şi m-am strâmbat. Mă strâmbam degeaba… Ce vină aveai tu? Niciuna. Erai doar o victimă a mea. Nu intrăm în detalii, căci acest articol trebuie să fie plin de pace, înţelegere şi împăcare. Voi înşira mai jos o parte dintre motivele pentru care îmi eşti drag, indiferent de ce spune cântarul şi de ce vorbeşte lumea. Ca să ai şi tu habar că am o părere mult mai bună despre tine decât las să se înţeleagă atunci când nu reuşeşti să te strecori într-o rochie mărimea S sau atunci când te copleşesc cu amandine, pentru ca imediat după să te cert amarnic.

Aşadar, dragul meu, iată câteva dintre declaraţiile mele de iubire, valabile inclusiv când te bombănesc pentru neperfecţiune.

Îţi mulţumesc pentru toate pierderile şi câştigurile în greutate pe care le-ai suportat cu stoicism. Dacă cineva m-ar fi supus pe mine la aceste episoade tip du-te-vino, aş fi reacţionat mult mai urât şi răzbunător;

Îţi multumesc pentru culoarea asta mişto a pielii – sunt creolă, zisă şi Maitreyi în liceu;

Îţi mulţumesc pentru că atunci când primeşti hrană bună şi curată mă răsplăteşti imediat cu o stare de bine şi o greutate mai mică.

Acum, că împlinesc o vârstă, o să schimbi foaia, nu? Hai, mai amână un pic capriciile metabolismului, ştii că mai am de dat jos. Te rooog!;

Îţi mulţumesc pentru felul rapid în care îţi reintri în formă după ce eu uit cu lunile să te duc la sală sau să te scot la alergat;

Îţi mulţumesc pentru că nu mă laşi să mănânc des fast-food, imediat îmi trimiţi semnale care mă trag de urechi;

Îţi mulţumesc pentru că, deşi nu pot rezista ciocolatei, indiferent de dietă, tu faci cumva şi nu o depui!;

Îţi mulţumesc pentru că mă suporţi, cu nazuri şi reprize de mâncat cu foame de lup şi înfometări vinovate.

La mulţi ani sănătoşi, fericiţi şi zvelţi împreună!

Aflaţi mai multe despre aventurile culinare ale Pofticioasei şi despre cum se poate slăbi cu succes pe www.pofticioasa.ro!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”