Pere Conference: beneficii, reţete, curiozităţi

Conform studiilor, coaja perelor conţine de trei până la patru ori mai muli fitonutrienţi decât pulpa perelor, dar şi flavonoide - care sunt anti-inflamatoare şi despre care se crede ca reduc riscul de diabet de tip 2. De asemenea, coaja conţine şi acid cinamic - care luptă împotriva cancerului.
  • Publicat:
Pere Conference: beneficii, reţete, curiozităţi

Avand un termen de valabilitate indelungat, para Conference este printre cele mai rezistente dintre miile de soiuri domesticite si cultivate la nivel mondial.

Pomilor acestui soi le priesc in special climatele umede si reci.

Datorita rezistentei sporite si consistentei suculente si dulci, para Conference este cel mai consumat soi din Marea Britanie si din Europa de Nord.

Despre perele Conference

Perele salbatice, originare din regiunea Caucaziana a Asiei Centrale, sunt stramosii multor soiuri de pere domesticite si cultivate pentru a fi consumate inca din cele mai stravechi timpuri. Filosoful Pliniu cel Batran a descris 41 de soiuri diferite de pere in Roma Antica – o perioada in care perele erau mult mai apreciate decat merele.

In secolele XVII si XVIII, gradinarii europeni au inceput sa cultive noi soiuri de pere cu nume fanteziste precum Comtesse de Paris sau Doyenné du Comice. Soiul Conference a debutat mai tarziu, in cadrul Conferintei Nationale Britanice a Perelor din 1895, cand a castigat locul intai, primind acest nume pentru a marca momentul.

Pere Conference: valoarea nutriţională

  • Fitonutrienţi

Conform studiilor, coaja perelor conţine de trei până la patru ori mai muli fitonutrienţi decât pulpa perelor, dar şi flavonoide – care sunt anti-inflamatoare şi despre care se crede ca reduc riscul de diabet de tip 2. De asemenea, coaja conţine şi acid cinamic – care luptă împotriva cancerului.

Perele şi sucul de pere cu pulpă sunt surse bogate de fibre alimentare, care pot reduce colesterolul şi riscul bolilor de inimă.

O singură pară conţine 10% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C.

Informaţii amuzante

  • Perii pot trăi până la 75 de ani
  • Poires Belle Helene, desertul franuzesc cu pere şi ciocolată, i-a primit numele după o operă despre Elena din Troia
  • În Odiseea lui Homer, perele cresc în „sublima livadă a lui Alkinoos”
  • Lemnul de păr este printre cele mai apreciate tipuri de lemn utilizate în realizarea instrumentelor de suflat

Servirea perelor

Perele pot fi servite atât crude, cât şi gătite – cei mai multi nutrienti se află în coajă. Perele pot fi poşate în vin roşu şi condimente, tăiate in sferturi si prajite, sotate in felii mai mari sau pur si simplu feliate si puse in salate, alaturi de branza cu mucegai si nuci.

Acestea sunt folosite in multe deserturi, printre care se numara si Poires Belle Helene. Acest desert care este un rasfat culinar numit dupa o opera despre Elena din Troia si care combina perele cu ciocolata.

Smoothie „Mint Julep” cu pere

O reţetă propusă de Juiceverket, Stockholm, Suedia

Un smoothie simplu, racoritor, cu un echilibru perfect între gustul dulce şi cel acrişor

Ingrediente

150 g pere
50 g fenicul
20 ml suc de lime
Frunze de menta proaspete

Mod de preparare

1. Puneţi bucaţile de pere şi feniculul într-un storcator;
2. Adaugaţi sucul de lime proaspat stors;
3. Frecaţi uşor cu mâna menta şi apoi adaugaţi-o în amestec.
Savuraţi băutura într-un pahar cu gheaţă.

Poftă bună!

Sursa: Electrolux

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”