Sange menstrual cu cheaguri
Dr. Andreas Vythoulkas Medic specialist obstetrica-ginecologie

Buna ziua, pastilele anticonceptionale pot da astfel de dereglari, fie la inceputul utilizarii... citește

Cele mai
APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Nunta: motivaţia nr. 1 pentru a slăbi

Dacă proba costumului de baie cade, dacă jobul cel nou nu te motivează îndeajuns, dacă nici rochiile din dulap nu te-au convins, dacă nici vacanţa vieţii nu te-a găsit în formă maximă, dacă nici… adaugă tu motivele… cu siguranţă rochia de mireasă reprezintă motivul suprem pentru a slăbi.

Rochia albă – este cea mai dorită rochie nu doar din garderobă, ci din viaţa unei femei. De mici suntem proiectate parcă să visăm la momentul “nuntă”.

Fetiţe se îmbracă în rochii albe împrumutate de la mame, îşi croiesc voalul din perdele şi se mărită cu băieţelul din vecini, asistate de toate prietenele. Se face “cununia” la biserică, se servesc mâncăruri – pe vremea mea făcute din nisip – se cântă, se dansează. Iar acest scenariu se repetă de câteva ori până la marele eveniment.

Se zice că ziua nunţii este cea mai fericită zi din viaţă. Sau cel puţin această idee ni se imprimă din copilărie. (Asta în cazul în care viitoarea mireasă nu face parte din valul de femei independente, sigure pe propriile puteri, care cred că fericirea proprie nu trebuie să fie neapărat legată de o altă fiinţă, dar asta este o altă discuţie).

Cuprins
Mireasa... cea mai frumoasă
Cură drastică pentru ziua cea mare
Mâncarea, meniul
Şi stresul aferent
sus

Mireasa... cea mai frumoasă

Mireasa trebuie să fie cea mai frumoasă nu doar dintre nuntaşe, ci este de preferat ca vestea frumuseţii sale să depăşească mări şi ţări precum în basme. Iar acum în epoca reţelelor sociale, un singur click pe rubrica “post” este suficient ca o fotografie să facă înconjurul lumii “www”.

Cu o asemenea presiune (la care se adaugă uneori şi invidia prietenelor, colegelor care încă aşteaptă ziua nunţii), tânăra eroină are multe lupte de dus. Cum spuneam, nunţile se doresc a fi ca în poveşti – unde eroul are de îndeplinit multiple misiuni până ajunge să fie cu aleasa sa – şi în realitate se duc lupte.

Dacă un cuplu le-a depăşit pe cele ce se pun de obicei în calea fericirii (foste iubiri, gelozie, criterii financiare, familii, dorinţe şi aspiraţii, locuinţă etc.) şi au ajuns să se programeze la altar, viitoarea mireasă are de dus lupte cu ea însăşi. Şi mai precis cu obiceiurile ei, cu kilogramele în plus sau în minus, cu pielea ei, cu podoaba capilară, cu buzele, ochii, ridurile şi tot ceea ce are impresia că o umbreşte.

Ahh, trebuie să facă tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a arăta minunat în acea zi, căci amintirile vor dăinui secole. Şi cui îi face plăcere să se mândrească cu “grăsuţa” nou intrată în familie? Aşa că “balaurul cu
7 capete” cu care se înfrunta Făt Frumos s-a metamorfozat în cel puţin 7 transformări prin care trebuie să treacă viitoarea soţie, asta înainte de proba photoshopului.

Lipoaspiraţia, augumentarea mamară, buze mai voluminoase, camuflarea ridurilor fine din jurul ochilor (de! în 2013, miresele nu mai au 20 de ani), autobronzarea (organică sau la solar), împachetări cu ceai verde, cu ciocolată, cu alge sau cu bătrânul parafango, cure de detox pe bază de sucuri şi hrană alcalină – sunt trucurile la care miresele apelează cel mai des. Însă, cu cât presiunea este mai mare şi cu cât “retuşurile” se lasă pe ultima sută de metri, cu atât stresul creşte şi tânăra este tentată să adopte soluţii drastice pentru remodelare.

sus

Cură drastică pentru ziua cea mare

O prietenă de-a mea, Mirela, trecută de-a lungul anilor prin toate curele de slăbire consacrate (pastile de slăbit, Dukan, Atkins, dieta disociată) se căsătoreşte. Toate curele pe care  le-a ţinut au fost încununate cu succes până când au fost omorâte de “întoarcerea” la vechile obiceiuri. Clasic! 10 chiar 15 kilograme au fost miza la fiecare rundă de slăbire.

De fiecare dată aproape nu a avut răbdare cu ea şi a ales calea cea mai scurtă dar şi cea mai dură pentru organism. Şi nu, nu s-a informat doar de pe internet sau de la prietene, a consultat şi doctori. Kilogramele au devenit istorie, apoi s-a aplicat dictonul “istoria se întoarce”.

Acum, Mirela este în culmea fericirii. Ea şi viitorul ei soţ s-au hotărât relativ recent să-şi pună pirostriile, acum vreo 4 luni. Însă la cură de slăbire s-a mobilizat să intre cu o lună înainte.

A reuşit din nou să elimine 8 kilograme cu doar o supă de zi şi sport dimineaţa. Presiunea este mare, căci rochia de mireasă va fi gata cu doar 3 zile înainte de marele eveniment, deci nu se vor putea face modificări majore.

Emoţiile, fluturaşii în stomac te pot face să uiţi de principiile unei alimentaţii echilibrate, însă nu trebuie uitat nici faptul că oricând te poţi trezi cu o gastrită ori mai rău cu ulcer. Asta ca să nu mai vorbim despre stările de ameţeală, dureri de cap, proastă dispoziţie, carenţe de vitamine, minerale ce se pot instala şi ce pot avea repercusiuni chiar în ziua nunţii.

Atenţie, nutriţioniştii vă recomandă la unison să alegeţi o alimentaţie uşoară, fără grăsimi sau zaharuri în exces însă nu vă anemiaţi.

Nu faceţi exces nici de cafea, energizante, alcool ori tutun. Nu vă vor ajuta deloc în această perioadă. Aveţi grijă să nu vă lipsească fructe, salate proaspete, peşte, carne de vită, de curcan şi multă apă.

sus

Mâncarea, meniul

Risipă de mâncare

Nu ştiu dacă ţine de superstiţii, însă după părerea mea şi nu numai, la nuntă se face multă risipă de mâncare. Invitaţii trebuie trataţi cu tot ce este mai bun, de acord, însă cel puţin 90% dintre invitaţi nu mânăncă tot ce au în farfurii. Evident, mâncarea este plătită.

Românii care nu ţin foarte mult la tradiţii, pot alege un restaurant care să oferă masă tip bufet – şi astfel fiecare invitat îşi poate alege ce doreşte şi foarte important cât doreşte. În unele cazuri, se poate ajunge la un preţ mai bun decât dacă mâncarea este servită pe farfurii.

Miresele (şi nu doar ele) ce au ţinut cură de slăbire, din păcate nici la nuntă nu pot mânca pe săturate, nefiind vorba doar despre agitaţia specifică, dans, timp petrecut cu fiecare dintre invitaţi, ci şi de faptul că pot risca o criză de bilă ori de stomac – după o perioadă lungă de înfometare…

Nu doar miresele riscă probleme în ziua nunţii, ci şi mirii. Am asistat la o nuntă la care mirele nu se odihnise suficient de ceva vreme, făcuse abuz de cafeină şi tutun şi din cauza căldurii, a mirosului de tămâie, fumului de la lumânări şi a emoţiilor a leşinat în biserică, s-a lovit la cap, iar nuntaşii s-au mutat la spitalul de urgenţă.

Nunta s-a reprogramat şi a doua oară s-a încheiat cu bine… Însă, unele situaţii pot fi evitate prin odihnă şi dietă corespunzătoare.

Meniuri de la 50 de euro/persoană

De curând, a avut loc Târgul Miresei şi am analizat ofertele de meniu ale restaurantelor şi hotelurile prezente. Românii doresc ca şi în cazul vacanţelor “all-inclusive”. Ofertele  pornesc de la 50 euro/persoană şi pot ajunge chiar şi la 200 euro/persoană.

Din meniu evident fac parte bunătăţile tradiţionale româneşti: aperitive (salam, pastramă, icre, salată de vinete, legume, telemea, caşcaval), friptură cu garnitură, peşte, sărmăluţe cu mămăliguţă, fructe, alune, băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice, apă, prăjituri, tort, şampanie. În funcţie de specificul restaurantului, meniul diferă.

Unii miri vor să-şi răsfeţe invitaţii cu icre negre, tartar de ton, tartar de somon, caracatiţă la grătar, dulciuri siciliene, paella, specialităţi din carne specifice Spaniei, sangria, foie gras, spumă de brânză picantă, antricot de vită, osso buco de curcan, salată de bureţi muraţi, pulpe de raţă, limbă de viţel cu salsa verde, tiramisu cu limoncelo etc.

Extravaganţe sunt şi fântânile de ciocolată. Evident, designul mâncării este din ce în ce mai sofisticat, pe măsură ce preţul meniului creşte. 

sus

Şi stresul aferent

Rochia ideală

Tot la acelaşi târg am analizat şi tendinţele în materie de rochii de mireasă pentru anul 2014. Surpriză sau nu, în top rămân rochiile tip “prinţesă” şi rochiile tip sirenă. Nuanţele diferă de la alb imaculat la nuanţe de ivoir, dar şi inserţii de negru ori bleumarin.

Dacă se cumpără de la târguri unele rochii pot avea reducere chiar şi de 60%. Au apărut însă şi modele de rochii arhitecturale, decupate, transparente potrivite mireselor care au reuşit să slăbească în timp util (dacă a fost cazul).

O nuntă egal mult stres

Pregătirile pentru o nuntă încep… de la momentul marelui DA! Odată fixată data, mirii intră în fibrilaţii. Mai ales cei care aleg să-şi testeze abilităţile organizatorice chiar pe proprii invitaţi.

Să organizezi o nuntă de la cap la coadă presupune mult timp, multă răbdare, măcar unul dintre miri trebuie să fie un bun negociator, să aibă spirit conciliant (vezi cum manageriezi crizele de personalitate ale rudelor şi cunoştinţelor ce nu se află pe lista de invitaţi.

De asemenea – aşteptaţi-vă şi să fiţi dezamăgiţi de diverşi invitaţi care fie nu onorează invitaţia la nuntă, fie se răzgândesc în ultima clipă. Însă, nu uitaţi că nunta este, în primul rând, pentru tine şi alesul/a ta! Mereu se va găsi o mătuşă cârcotaşă, mereu cineva va găsi ceva de comentat despre rochia miresei, aranjamentul floral – apropo, acesta poate fi înlocuit de acvarii cu peşti (în jur 40 euro costă un astfel de acvariu).

Nunta de vis

Pe lângă nunţile bio, ce se organizează în aer liber, în sate ori în locuri cât mai ferite de poluare, “mireasa bio” alege rochie şi bijuterii vintage, invitaţii vin cu bicicleta, preparatele sunt naturale, cât mai puţin procesate termic şi au ca ingrediente de bază ce creşte prin curte, mai există o tendinţă: nunta într-un loc exotic.

Din ce în ce mai multe cupluri aleg să facă nuntă cât mai departe de hotarele României. Evident, în cele mai multe cazuri, se vorbeşte despre un număr restrâns de invitaţi. Bugetul evident poate varia de la câteva mii de euro şi atinge câteva zeci de mii.

Unii planifică o vacanţă cu câteva cupluri şi acolo are loc şi cununia religioasă. Totodată, are loc şi luna de miere! Deşi, mulţi prieteni şi rude se pot supăra nunta poate fi transmisă prin internet. Până la urmă vorbim despre un eveniment unic în viaţă (sau cel puţin aşa se speră) de ce să nu fie exact aşa cum ai visat?

Citește și:
Vedete care au slabit pentru nunta in timp record
Va mutati impreuna inainte de nunta?
Dupa nunta, sexul vine tot mai rar


Articol din revistă - 20.08.2015 Sursă foto: Shutterstock
Citește pe one.ro
Adelina Pestriţu, trucul la care apelează pentru a bea doi litri de apă pe zi Adelina Pestriţu, trucul la care apelează pentru a bea doi litri de...
El este ROMÂNUL botezat de Adolf Hitler! Ce nume a putut să-i pună liderul nazist El este ROMÂNUL botezat de Adolf Hitler! Ce nume a putut să-i pună...
Vărsător Vărsător 20 ianuarie - 18 februarie

Lucrurile sunt destul de încurcate, nu? În cuplu tineţi cont că o comunicare deschisă poate stabiliza definitiv lucrurile între voi. Este posibil ca stresul şi activitatea susţinută să vă afecteze...citește mai departe

×

 
×

CALCULATOR NUTRIŢIONAL
Află câte calorii conţine masa ta de astăzi!

Caută în lista de alimente »
One.ro
Autorităţile au anunţat cauza morţii cântăreţei Dolores O' Riordan Autorităţile au anunţat cauza morţii...
Ilinca Vandici, vacanţă de coşmar în...
Corina Caragea, imagini de vis din vacanţa...
Zf.ro
Este INIMAGINABIL ce se petrece: Cea mai nouă lege aprobată de PSD. ”A ŞTERS toate datoriile şmecherilor şi baronilor locali” Este INIMAGINABIL ce se petrece: Cea mai...
BusinessMagazin.ro
Cum a ajuns o fostă PREZENTATOARE de la TVR să facă un business de sute de mii de euro început în joacă - VIDEO Cum a ajuns o fostă PREZENTATOARE de la...
Cum a ajuns fiul lui Tom Jones să doarmă...
Descopera.ro
Ştiinţa din spatele SEXULUI. Cum poţi să îl faci mai BUN - VIDEO Ştiinţa din spatele SEXULUI. Cum poţi...
Ritualul SEXUAL prin care trecea orice TÂNĂRĂ,...
VIDEO - Este primul semn EXTRATERESTRU?....
Mediafax.ro
Crimă în centrul Capitalei | Principalul suspect, un cetăţean italian, susţine că a fost legitimă apărare/ Care ar fi fost motivul | FOTO, VIDEO Crimă în centrul Capitalei | Principalul...
Cum s-a scăldat Putin în apele îngheţate...
Cum se trăieşte la peste MINUS 60 de grade...
Gandul.info
HARTA consumului de alcool la nivel mondial. Surpriza din TOP 10 HARTA consumului de alcool la nivel mondial....
VESTE-ŞOC despre Sylvester Stallone. Informaţia...
A MURIT o legendă a muzicii rock. ANUNŢUL...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Un copil a mers la Hagi şi l-a întrebat: "Domnule Hagi, veniţi la ziua mea de naştere?" Gestul făcut acum de "Rege" vorbeşte de la sine despre caracterul celui mai mare fotbalist român din istorie Un copil a mers la Hagi şi l-a întrebat:...
Fotografiile nud ale Norei Mork au provocat...
Maria Şarapova, DE NERECUNOSCUT! Declaraţie...
ApropoTv.ro
Nicoleta Luciu, probleme grave de sănătate! Motivul pentru care nu a mai aparut la tv Nicoleta Luciu, probleme grave de sănătate!...
Ce SÂNI siliconaţi avea Eugenia Şerban...
Daniela Gyorfi, agresată sexual. Mărturisiri...
Go4it.ro
Un tăietor de lemne a doborât un copac pentru a-l urca în camion. Când a văzut peste ce a dat în interior s-a dat un pas înapoi, SPERIAT. A chemat imediat o echipă de cercetători Un tăietor de lemne a doborât un copac...
ProMotor.ro
FEMEIA nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a rămas INTERZIS când a văzut ce-i face consoarta, în maşina lui [VIDEO] FEMEIA nu ştia că este filmată, aşa...
Această FEMEIE nu are nicio jenă! DETALIUL...
Imaginile care demonstrează că DUSTER...
ULTIMA ORĂ
Apariţie-surpriză a lui Klaus Iohannis în acest weekend. Cum i-a surprins pe turiştii din „Elveţia României”

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.