Legumele sunt obligatorii in farfurie!

Va ofera aproape toate vitaminele si mineralele de care aveti nevoie. In plus, au atat de putine calorii incat puteti practic sa le consumati fara limita inclusiv in dieta. Cel mai important este sa le alegeti pe cele culese in sezonul lor. Congelate, sunt la fel de bune.
  • Publicat:
Legumele sunt obligatorii in farfurie!
Legumele sunt obligatorii in farfurie!

Va ofera aproape toate vitaminele si mineralele de care aveti nevoie. In plus, au atat de putine calorii incat puteti practic sa le consumati fara limita inclusiv in dieta. Cel mai important este sa le alegeti pe cele culese in sezonul lor. Congelate, sunt la fel de bune.

In toata lumea, nutritionistii au cazut de acord. Legumele sunt ideale doar in sezonul lor, deci nu crescute in sere. Daca sunt culese „la timpul lor” si apoi imediat congelate, isi pastreaza intacte calitatile.

In felul acesta va puteti oferi absolut toata gama de legume exis­tente in natura. Studiile spun ca monotonia in dieta, inclusiv cu alimente considerate sanogene, cum sunt vege­talele, nu aduce altceva decat carente si ulterior boli.

Asadar, in dieta aceasta diver­sificata regula spune sa alegeti zilnic 5 legume de diferite culori. Avantajul? Au atat de putine calorii, incat puteti sa consumati cantitati mari fara efecte nedorite asupra siluetei.

In plus, datorita fibrelor mari pe care le contin si care se umfla in stomac, ofera multa vreme senzatia de satietate. Tot fibrele asigura o curatare rapida a colonului. Iata cateva legume care n-ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic.

Rosiile au un loc fruntas. Din ele puteti sa faceti delicioasa supa de rosii (fara taitei, daca tineti la silueta). Substanta activa se mentine chiar daca le fierbeti.

O salata delicioasa poate fi preparata din pastai (pline de proteine) cu usturoi proaspat – exista deja pe piata. Proteinele din vegetale sunt recomandate preponderent dupa 40 de ani, cand corpul solicita o limitare a cantitatii de carne, in timp ce usturoiul este un protector dovedit impotriva arterosclerozei. Atentie insa! Daca nu il folositi proaspat, neaparat trebuie zdrobit. Doar in felul acesta luati substantele active.
Iar la inceputul primaverii aveti si alternativa usturoiului salbatic denumit leurda.

O alta leguma obligatorie in special la o masa bogata in carne rosie este varza cu toate rudele ei: conopida, broccoli, varza de Bruxelles, dar si semintele de mustar care si ele trebuie zdrobite pentru a beneficia de substantele active pe care le contin. S-a dovedit ca toate acestea elimina efectele nocive ale carnii rosii si au efect puternic anticancerigen.

Nu sariti nici vinetele din meniu. Primavara le aveti pe cele congelate. Ideal ar fi sa alegeti feliutele de vanata cu coaja (in aceasta se gasesc toate substantele active) si sa le pregatiti la gratar. Ulterior se sareaza si se adauga ierburi aromate. Studiile intreprinse de cercetatorii japonezi au aratat ca vinetele, datorita continutului de substante antioxidante pe care le contin, ajuta la scaderea incidentei cancerului.

Nici ardeiul rosu nu trebuie sarit din dieta zilnica. Motivul? Un ardei contine aproape toata cantitatea de vitamina C necesara zilnic. In plus, capsaicina din ardeiul rosu va accelereaza metabolismul, ceea ce conduce la scaderea in greutate pentru persoanele care au kilograme in plus.

Real Age
Pornind de la premisa ca vârsta reala si cea biologica a unei persoane numai rareori coincid, Dr. Michael F. Roizen concepe in “Programul de intinerire” un veritabil ghid al tineretii vesnice.

Bazându-se pe o serie intreaga de descoperiri medicale recente si surprinzatoare despre procesul de imbatrânire si factorii care il accelereaza, autorul detaliaza o serie de masuri practice prin care numeroase afectiuni, adeseori asociate cu inaintarea in vârsta, pot fi evitate. Capitolele Programului de intinerire sunt extrem de variate, autorul prezentând cu o la fel de mare usurinta si cu o la fel de solida documentare subiecte felurite precum fiziologia arterelor, stresul sau efectele benefice ale consumului de ciocolata.
Statisticile, cercetarile stiintifice, sfaturile practice si marturiile celor care au urmat programul propus de Dr. Roizen se imbina firesc intr-o carte care ii va convinge cu siguranta pe cititori ca se pot simti mai tineri decât in acte, ducând o viata echilibrata si fericita.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”