Laptele de capra, mai sanatos decat cel de vaca

Laptele de capra este mai benefic pentru sanatate decat cel de vaca pentru ca ne ajuta sa prevenim anemia sau demineralizarea oaselor si imbunatateste asimilarea in organism a unor minerale precum fierul, calciul, fosforul si magneziul.
  • Publicat:
Laptele de capra, mai sanatos decat cel de vaca
Laptele de capra, mai sanatos decat cel de vaca
Laptele de capra este mai benefic pentru sanatate decat cel de vaca pentru ca ne ajuta sa prevenim anemia sau demineralizarea oaselor si imbunatateste asimilarea in organism a unor minerale precum fierul, calciul, fosforul si magneziul. Iata concluzia oamenilor de stiinta americani care au supus testelor comparative cele doua produse.

Cercetatorii de la Universitatea Granada au observat ca laptele de capra are mai multe proprietati benefice sanatatii noastre, decat cel de vaca: previne anemia feripriva (deficienta de fier) si demineralizarea osoasa.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au efectuat cateva experimente pe soareci de laborator, pe care i-au hranit fie cu lapte de capra, fie cu lapte de vaca. Rezultatele au inclinat balanta in favoarea laptelui de capra, din motivele amintite mai sus.

„Consumul regulat de lapte de capra – un aliment natural, cu caracteristici nutritionale foarte benefice – are efecte pozitive asupra metabolizarii mineralelor, recuperarii in urma anemiei feriprife si a demineralizarii osoase. Spre deosebire de laptele de vaca, in cazul celui de capra, adaosul de calciu nu interfereaza cu biodisponibilitatea mineralelor sudiate”, a explicat unul dintre autorii studiului.

Studiul a fost publicat in International Dairy Journal si Journal of Dairy Science.

Citeste si: Lactatele de capra, o optiune inspirata
Sursa:
Science Daily
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”