Jurnalul unei pofticioase mereu la dietă: ultimul text de vară

"Nu înţeleg bandonul total într-o delăsare dietetică care ne spulberă orice efort de viaţă zveltă şi sănătoasă."
  • Publicat:
Jurnalul unei pofticioase mereu la dietă: ultimul text de vară

Păi ultimul text scris pe timp de vară (e 31 august când vă tastez aceste cuvinte), nu putea fi decât despre vacanţe şi răsfăţuri culinare şi cântarul destul de supărat pe noi la întoarcerea acasă. Unde eşti tu, concediu, cu all inclusive-ul tău cu tot? (Pe coapse, ştim…)

Ador mâncarea – dar ăsta nu mai este niciun secret pentru niciun cititor devotat al revistei. Iar adoratul se transformă în ceva şi mai uriaş când sunt în vacanţă.

De parcă tot strânsul din dinţi din timpul lunilor lucrătoare, se întoarce răzbunător, îşi bagă nasul prin meniurile restaurantelor de vacanţă şi apoi se transformă în nişte comenzi colosale, hipercalorice şi hiperbune. Aşa că pot să înţeleg fenomenul numit poftele de vacanţă. Ce nu înţeleg e abandonul total într-o delăsare dietetică care ne spulberă orice efort de viaţă zveltă şi sănătoasă.

Porcul se îndoapă din ajunul vacanţei

Până la urmă, totul se rezumă la răspunsul pe care îl daţi la întrebarea: de ce aţi avut grijă la ce mâncaţi înainte de vacanţă? Ca să slăbiţi subit şi să încăpeţi în costumaş? Ca să fiţi sigure că flirtul va da roade şi veţi trăi o iubire de-o vară? Ca să vă puteţi îndopa la all-inclusive? Ca să vă îngrijiţi sănătatea şi pe voi înşivă? Doar dacă aţi bifat ultima întrebare cu un răspuns pozitiv nu vă veţi bate joc de voi şi de ce aţi reuşit cu un stil de viaţă echilibrat.

Adică, ok, lăfăiţi-vă în cocktailuri, în platouri cu mezze şi în îngheţate, dar nu vă abandonaţi sedentarismului, nu deveniţi sclavii prăjelilor şi nu mâncaţi zi de zi până la descheierea nasturelui – e o senzaţie care vă va strica vacanţa. Măsură în toate, dragi pofticioşi – mai gustaţi o ciocolată de-a locului (asta este o tradiţie de-a mea), mai beţi ceva bun, mai încercaţi o porţie XXL, dar nu uitaţi că suntem ceea ce mâncăm inclusiv în vacanţe. Rupeţi pagina cu acest text şi puneţi-o bine pentru evadarea din concediul de iarnă.

Aventurile Pofticioasei sunt şi pe www.pofticioasa.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân