Între dragostea pentru îngheţată şi disperarea de a slăbi

O cutie de un kilogram şi jumătate de îngheţată nu apuca dimineaţa în casa părinţilor mei. Fiind ‘în creştere’ nu concepeam să nu mănânc desertul în fiecare seară.
  • Publicat:
Între dragostea pentru îngheţată şi disperarea de a slăbi

O cutie de un kilogram şi jumătate de îngheţată nu apuca dimineaţa în casa părinţilor mei.

Fiind ‘în creştere’ nu concepeam să nu mănânc desertul în fiecare seară. Doar un prânz stătea între mine şi desert.

Apoi – după ce cântarul mi-a devenit cel mai mare duşman, iar conştiinţa îmi repeta că nu pantalonii mei preferaţi mă fac să par grasă, ci tableta de ciocolată pe care o savuram de câte ori aveam ocazia – am înţeles că era timpul să iau măsuri (şi nu unele mai mari la pantaloni).

“Nu-ţi pierde minţile când VREI să slăbeşti” este o carte care te prinde, nu în offside, ci în adevăratul sens al captivării atenţiei.  Autoarele Pam Brodowsky şi Evelyn Fazio te învaţă, printre poveşti romantice, dramatice şi, totodată, pline de umor, câteva reguli care să te ajute să pierzi kilogramele în plus cât ai zice… ciocolată! Reguli pe care îmi doresc să le fi citit şi eu atunci când mă luptam cu pofta de îngheţată.

Regula fără grăsimi

De câte ori este posibil, alege alternativa fără grăsimi. Laptele şi iaurtul fără grăsimi trebuie să fie mereu în frigiderul tău.

Regula hidratării

Cumpără-ţi sticle de apă de 1,5 litri şi bea câte una pe zi. Într-adevăr, vei merge la toaletă la câteva ore, dar poţi să te opreşti la ora 8:30 seara ca să nu te trezeşti noaptea. Dacă eşti răcită, alternativa este apa caldă.

Regula celor 20 de minute

Când dorinţa de ciocolată devine prea puternică, pune-ţi ceasul să sune după 20 de minute şi ieşi de sub sfera influenţei prăjiturii. Aşa cum spun specialiştii în diete, mintea ta va ajunge la o înţelegere cu stomacul şi dorinţa va dispărea.

Regula consumatorului înţelept

Citeşte etichetele de pe alimente ca şi cum ar fi cele mai mari secrete ale vieţii. Să ştii dacă sunt mai multe grame de zahăr într-un baton energetic decât într-o cupă de îngheţată te va ajuta să iei deciziile.

Regula desertului

Încearcă să nu înlocuieşti masa cu desertul. Sigur te iubeşti destul de mult încât să rămâi la salată.

Regula porţiilor

Nu îţi trebuie minte de matematician ca să îţi dai seama că porţiile servite în majoritatea restaurantelor sunt suficiente pentru două mese. Aşadar, încearcă să comanzi porţii mai mici, iar dacă nu este posibil, nu te sfii să laşi puţin în farfurie. Când vine vorba de siluetă, partea cu – norocul stă în ultima linguriţă – nu funcţionează. Crede-mă!

Regula exerciţiilor

Vei observa că vei mânca mult mai sănătos în zilele în care vei face exerciţii. Poate e din cauza conştiinţei, care te face să te simţi vinovată dacă mănânci o ciocolată după 100 de abdomene sau poate e doar lenea care nu riscă să se chinuie încă pe atât doar ca să savurezi tu ceva dulce. Nu ştiu ce e şi nu îmi pasă. şi nici ţie! Trebuie să faci exerciţii zilnic!

Regula “eu decid”

Tu decizi ce mănânci, asta dacă nu te strigă îngheţata din frigider, moment în care trebuie să îţi aduci aminte de regula numărul 3!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”