Exercitii pentru tonifierea feselor

Vara se apropie si trebuie sa iti tonifiezi fesele. De data aceasta esti hotarata sa lucrezi pana ce rezultatele se vor observa cu ochiul liber. Dar care sunt exercitiile care te ajuta sa ai forme de invidiat? Expertii sunt de parere ca exista patru exerc
  • Publicat:
Exercitii pentru tonifierea feselor
Exercitii pentru tonifierea feselor

Vara se apropie si trebuie sa iti tonifiezi fesele. De data aceasta esti hotarata sa lucrezi pana ce rezultatele se vor observa cu ochiul liber. Dar care sunt exercitiile care te ajuta sa ai forme de invidiat? Expertii sunt de parere ca exista patru exercitii care nu sunt dificile si te pot ajuta:

Exercitul 1
– stai dreapta in picioare
– fa un pas mare in fata, flexand genunchiul piciorului ramas in spate, pana aproape de podea
– cu o singura miscare adu piciorul din fata in pozitia de la care ai plecat
– repeta aceasta miscare si cu celalalt picior de cateva ori

Fa de fiecare data un pas destul de mare pentru ca genunchiul din fata sa formeze un unghi drept. Daca pasul nu este suficient de mare, piciorul se va indoi prea mult de la genunchi si va pune o presiune prea mare asupra articulatiei.

Exercitiul 2
– stai pe podea sprijinita pe coate si genunchi
– spatele trebuie sa fie drept, in nici un caz arcuit
– ridica un picior, tinand genunchiul indoit la 90 de grade si talpa indreptata spre tavan
– lasa piciorul jos si repeta aceasta miscare si cu celalalt picior

Ai grija sa nu iti balansezi piciorul. Fa o pauza dupa fiecare ridicare. Tine abdomenul incordat pe toata durata exercitiului pentru a-ti proteja spatele.

Exercitiul 3
– stai in picioare pe o banca, cu un picior atarnand in spate, in afara bancii
– coboara cu piciorul din afara bancii pana la sol
– intoarce-te la pozitia initiala
– repeta exercitiul de cateva ori pentru fiecare picior

Ai grija ca banca pe care stai sa nu fie prea inalta. Cand ajungi cu piciorul la podea, ar trebui ca genunchiul sa formeze un unghi drept. Daca genunchiul se indoaie mai mult de atat, iti pui articulatiile in pericol.


Exercitiul 4
– stai in picioare langa banca pe care ai folosit-o pentru exercitiul anterior
– foloseste un picior pentru a te urca pe banca, ca si cum ai urca o treapta, fara a pune si al doilea picior pe banca
– revin-o la pozitia initiala
– repeta miscare de mai multe ori pentru fiecare picior

Asigura-te ca genunchiul formeaza un unghi drept inainte de a pasi pe banca. Daca piciorul este prea sus, iti fortezi prea mult articulatia. Daca piciorul este mai jos decat genunchiul, exercitiul nu va mai fi la fel de eficient.

Nu crede in mituri!
Retine ca indiferent de cat de multe exercitii pentru o anumita grupa de muschi ai face, nu te va ajuta sa scapi de grasimea din acea zona. Grasimea este arsa de pe intreg corpul, nu numai in zonele pe care le-ai lucrat.

Exercitiile generale (mersul pe jos, alergatul, inotul, etc) sunt necesare pentru a arde depozitele de grasime de pe toata suprafata corpului. Muschii tonifiati nu se pot observa decat daca grasimea de deasupra lor este eliminata. Daca vrei cu adevarat fese tonifiate, trebuie sa combini exercitiile pentru aceasta grupa de muschi cu exercitiile de fitness.

Articol exclusiv online
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta Feingold
Dieta Feingold
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”