Merişoare: indicate în cura de slăbire şi pentru infecţii urinare

Indiferent că le mănânci ca atare, sub formă de suc sau suplimente, beneficiile sunt cu adevărat preţioase. Iată câteva dintre cele mai importante efecte benefice ale consumului de merişoare.
  • Publicat:
Merişoare: indicate în cura de slăbire şi pentru infecţii urinare

Merişoarele sunt acele fructe mici şi roşii care cresc în zonele răcoroase, de munte. Ne-au atras atenţia datorită antioxidanţilor şi nutrienţilor pe care le conţin.

Indiferent că le mănânci ca atare, sub formă de suc sau suplimente, beneficiile sunt cu adevărat preţioase.

Iată câteva dintre cele mai importante efecte benefice ale consumului de merişoare.

Merişoare – Beneficii pentru sănătate

Sucul de merişoare conţine polifenoli care previn infecţiile urinare şi pătrunderea bacteriei E. Coli în pereţii uterului şi a vezicii urinare. Un pahar pe zi este suficient.

  • Luptă împotriva cancerului

Studiile de laborator au arătat că extractul de merişoare poate preveni multiplicarea celulelor în cancerul de sân. Printre alte tipuri de cancer care poate fi prevenit este cel de colon, prostată şi plămâni.

  • Protejează inima

Merişoarele ajută la scăderea nivelului colesterolul rău care ar putea sugruma pereţii arterelor. De asemenea, previn formarea plăcii pe pereţii arterelor care duce la ateroscleroză şi riscul de infarct. 

  • Probleme cu rinichii şi vezica urinară

Conţin acid citric şi alţi nutrienţi care previn formarea pietrelor la rinichi şi alte probleme legate de rinichi şi vezica biliară.

  • Previn problemele dentare

Consumate constant, merişoarele te pot ajuta să eviţi gingivita, cariile şi formarea plăcii dentare.

  • Îmbunătăţesc capacitatea mentală

Sunt de mare ajutor în îmbunătăţirea stării de spirit alinând stresul, anxietatea şi depresia. Studiile au arătat că sunt minunate pentru creier şi pentru memorie.

  • Fortifică sistemul imunitar

Sunt de efect asupra sistemului imunitar datorită antioxidanţilor care lucrează pentru a elimina toxinele.

Merisoare uscate

Merişoare – Beneficii pentru siluetă şi frumuseţe

  • Te ajută să slăbeşti

Merişoarele îmbunătăţesc metabolismul şi sistemul digestiv, iar asta te va ajuta să pierzi cu uşurinţă kilogramele în plus.

  • Proprietăţi antirid

Antioxidanţii pe care îi conţin luptă împotriva radicalilor liberi care accelerează procesul de îmbătrânire. Nu te vor ajuta doar să arăţi mai tânără, ci şi ca organele interne să funcţioneze mai bine.

  • Eficiente pentru piele

Acneea, dermatitele, psoriazisul sau eczemele pot fi tratate cu ajutorul acestora.

merisoare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”