Dulciurile, pe primul loc în topul celor mai cumpărate produse alimentare de Paşte

Diabeticii, persoanele care suferă de intoleranţe alimentare, afecţiuni digestive, renale, alergii sau cei care pur şi simplu au adoptat un stil de viaţă mai sănătos pot avea o masă festivă de Sărbători la fel de bogată ca restul familiei.
  • Publicat:
Dulciurile, pe primul loc în topul celor mai cumpărate produse alimentare de Paşte

Diabeticii, persoanele care suferă de intoleranţe alimentare, afecţiuni digestive, renale,  alergii sau cei care pur şi simplu au adoptat un stil de viaţă mai sănătos pot avea o masă festivă de Sărbători la fel de bogată ca restul familiei.

În timp ce majoritatea românilor mai fac anumite excepţii la masa de Sărbători, persoanele care suferă de diferite afecţiuni şi au regim special de alimentaţie nu trebuie să îşi neglijeze dieta sau să se abată de la ea nici în perioada Paştelui, acest lucru având repercusiuni negative, chiar şi pe termen scurt.

Din fericire, chiar dacă vor respecta recomandările medicale aceştia nu vor avea un meniu mai sărăcăcios de Sărbători,  atât magazinele specializate, cât şi rafturile retailerilor oferind o gamă variată de produse speciale pentru diete în  acestă perioadă.

“Ca în fiecare an, în perioada Paştelui încercăm să ne îmbogăţim şi să ne diversificăm cât mai mult stocul de produse specifice acestei Sărbători.

Astfel, indiferent dacă suferă de diabet, au intoleranţă la gluten, contraindicaţii în ceea ce priveşte consumul de zahăr sau pur şi simplu vor să mănănce mai sănătos, clienţii noştri vor putea avea la masa de Paşti cozonac, pască, pâine, prăjituri şi alte preparate tradiţionale fără gluten sau fără adaosuri de zahăr, cât şi o gamă variată de ingrediente cu ajutorul cărora îşi pot pregăti felurile de mâncare preferate”, a declarat Maria Martac, director general al AlimenteSpeciale.ro.

Potrivit acesteia, de Paşte românii arată un interes destul de crescut pentru dulciuri, în topul vânzărilor regăsindu-se prăjiturile, ciocolata, pâinea, mixurile speciale de făină fară gluten, dulciurile fără zahăr, condimentele, îndulcitorii, fructele uscate, sucurile bio, berea fără gluten, dar şi produsele speciale pentru cadouri precum sunt ciocolata cu mesaj, fructele învelite în ciocolată, specialităţile gourmet, cutiile de cadouri cu fursecuri şi diferite sortimente speciale de cafea.

Vânzările  magazinelor online de specialitate cresc în perioada Sărbătorilor

În ceea ce priveşte vânzările din această perioadă, potrivit Mariei Martac aceastea înregistrează o creştere semnificativă înainte de Paşte, cele mai mari diferenţe fiind sesizate nu atât în valoarea coşului de cumpărături, cât în volumul si diversitatea comenzilor primite.

“Din experienţa anilor trecuţi, clienţii noştri sunt destul de entuziaşti în perioada Sărbătorilor Pascale, acest lucru fiind vizibil atât în ceea ce priveşte volumul de vânzări, cât şi în comportamentul de consum. Astfel, chiar dacă valoarea coşului mediu de cumpărături nu înregistrează o creştere spectaculoasă, rămânând aproximativ la acelaşi nivel (150-200 RON), vânzările cresc cu până la 25% comparativ cu lunile trecute”, a subliniat Maria Martac.

De asemenea, potrivit reprezentantei companiei, în această perioadă se observă schimbări şi la nivelul conţinutului coşului de cumpărături, majoritatea clienţilor optând pentru produse mai variate şi mai diferite faţă de cele pe care le comandă în mod obişnuit.

La ce trebuie să fie atenţi de Sărbători cei care au un regim special de alimentaţie

„Pe lângă respectarea regimului de alimentaţie pe care îl au în mod obişnuit, în perioada Paştelui românii trebuie să fie foarte atenţi şi la etichetele produselor pe care le cumpără. Astfel, deşi foarte multe alimente din comerţ nu conţin zahăr şi sunt recomandate în alimentaţia diabeticilor, pot avea în conţinut diferiţi îndulcitori de sinteză (zaharina, aspartamul, sucraloza, sorbitolul sau manitolul) care sunt cel puţin la fel de dăunători”, a mai spus Maria Martac.

De asemenea, potrivit reprezentantei companiei, persoanele care suferă de o afecţiune medicală nu ar mai trebui să ia decizia de cumpărare după principiul preţului celui mai mic. În ciuda faptului că produsele dietetice sunt, în general, mai scumpe faţă de alimentele obişnuite, adoptarea unui regim alimentar corespunzător este cu mult mai puţin costisitor decât un tratament medicamentos ulterior, odată cu acesta eliminându-se automat risipa şi alte non-alimente pe care le cumpărăm în mod obişnuit.

Un alt aspect care nu trebuie neglijat de cei care au un anumit regim alimentar în perioada Sărbătorilor este legat şi de evitarea excesele de mâncare şi a combinaţiilor mai neobişnuite, consumarea unei porţii cu mult mai mari sau mai diversificată decât cea din timpul dietei putând duce la diverse dezechilibre şi dereglări ale organismului.

În plus, pentru a-şi putea menţine o stare de sănătate cât mai bună sunt indicate şi plimbările în aer liber, mişcarea şi consumul a cât mai multe verdeţuri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”