Doar apa detoxifică organismul

Cu siguranţă aţi auzit de tot felul de produse care vă asigură detoxifierea organismului. Însă corpul uman reuşeşte singur să scape de produşii periculoşi externi sau interni. Cu o condiţie. Toate procesele se desfăşoară în prezenţa apei.
  • Publicat:
Doar apa detoxifică organismul

Cu siguranţă aţi auzit de tot felul de produse care vă asigură detoxifierea organismului. Însă corpul uman reuşeşte singur să scape de produşii periculoşi externi sau interni. Cu o condiţie. Toate procesele se desfăşoară în prezenţa apei.

În special în timpul verii, ideal ar fi nu să beţI doi litri de lichide, ci să urinaţi doi litri pe zi, afirmă specialiştii urologi. În plus, nu uitaţi că jumătate de litru de lichide se pierde în materiile fecale şi o altă cantitate, în funcţie de temperatura de afară, se pierde prin transpiraţie. Aşadar, vara cantitatea de lichide ingerată ar trebui să ajungă la 4-5 litri.

Fără apă, totul e împotriva ta

În cazul în care apa nu e deloc suficientă, urina devine agresivă prin ea însăşi, mai ales la nivelul vezicii unde stagnează mult timp. Cu alte cuvinte, deshidratarea înseamnă că densitatea urinară devine foarte mare: acizii şi sărurile din urină sunt în concentraţie foarte mare şi provoacă microleziuni. Pe de altă parte, rinichii care asigură şi funcţia de detoxifiere nu reuşesc să-şi îndeplinească corect misiunea.

Alegeţi astfel o apă pură, săracă în nitriţi şi nitraşi, dar şi în sodiu, care asigură o hidratare perfectă. Şi chiar dacă aveţi acest aport de apă, în timpul verii, limitaţi simultan cantitatea de cafea şi de bere, de fapt de alcool în general. Atât cafea cât şi alcoolul produc o deshidratare suplimentară, astfel încât funcţiile de detoxifiere ale organismului sunt încetinite.

Ce procese au loc în corp şi cum îl detoxifiem?

Să luam exemplul berii. Aceasta produce suplimentar o aciditate marcată în sânge. Organismul încearcă s-o elimine printr-o producţie mare de urină. De aceea, când beti bere, urinaţi mai mult decât aţi băut. În plus, ca să vă apăraţi de deshidratare, veţi reduce din cantitatea de transpiraţie. Şi mai există un mecanism. Organismul extrage apă de la nivelul intestinului gros, din materiile fecale.

Astfel, apar constipaţia şi o concentrare a substanţelor nocive în interiorul colonului, care vor putea produce mult mai rapid leziuni la nivelul mucoasei. Aşadar, după o bere, consumaţi imediat cantităţi mari de apă, pentru ca detoxifierea să se menţină la un nivel normal. Şi după o cafea, aveţi nevoie de un pahar mare cu apă.

În plus, dacă mâncaţi grăsimi animale sau mezeluri cu un conţinut mare de nitriţi şi nitraţi, substanţe dovedit cancerigene, combinaţi-le întotdeauna cu o cantitate foarte mare de legume. Iar la jumătate de oră după masă, consumaţi din abundenţă o apă cât mai pură.

Să nu uităm de ficat!

În ficat, se află un grup de enzime numite citocrom P450. Au importanţă în metabolizarea anumitor substanţe din organism, precum steroizi, vitamine liposolubile, acizi graşi. De asemenea, enzimele cuprinse în acest grup detoxifică organismul după ingerarea de medicamente, alimente şi un număr mare de agenţi poluanţi de mediu, precum carcinogenii din fumul de ţigară. Toate procesele  enzime se petrec în apă, iar în acesteia, detoxifierea nu se mai produce.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân