Dieta Dukan si regimul Oshawa în lupta pentru slăbire

Regimul Dukan are 4 etape: "atac", "croaziera", "consoli­dare", "stabilizare definitiva".
  • Publicat:
Dieta Dukan si regimul Oshawa în lupta pentru slăbire

Doi doctori, unul francez – Pierre Dukan si unul japonez – George Oshawa. Sute de milioane de oameni din toata lumea in lupta cu kilogramele in plus.

Ce rezulta daca facem adunarea? Miliarde de sperante, zeci de milioane de carti vandute, milioane de calorii arse, profituri maxime pentru autori si doctorii nutritionisti care prescriu pe banda rulanta regimul pacientilor. Dar in urma operatiei de scadere?

Sa presupunem ca scaderea surplusu­lui de kilograme ar fi singurul „minus” al acestor diete de slabit. Chiar si asa, este mai mult decat impor­tant sa se efectueze un control medical si analize de sange inainte ca un medic nutritionist sa le recomande.

In primul rand, promisiunile doctorului Dukan sunt: „Sla­besti fara sa numeri calorii” si „Iti vei pastra greutatea noua pentru totdeauna”, „Ma­nanci cat vrei”.

Dieta Dukan

Regimul Dukan are 4 etape: „atac” „croaziera”, „consoli­dare”, „stabilizare definitiva”.

„Atacul” – dureaza in functie de numarul de kilograme ce trebuie eliminate sau care s-au propus ca target (peste 20 de kilograme intre 7 si 10 zile, intre 10 si 20 kg atacul tine 5 zile, sub 10 kg – 5 zile). 72% din hrana trebuie sa fie con­sti­­tuita din proteine.

Car­ne rosie slaba, ficat, limba, peste (orice fel de peste atata timp cat nu este imbogatit cu sosuri sau prajit), fructe de mare, carne de pasa­re cu exceptia celei de rata si gasca, iepure, mezeluri slabe, oua, lactate cu 0% grasimi, cel putin 1,5 l pe zi si o lingura si jumatate de tarate de ovaz pe zi.

„Croaziera” este o etapa foarte impor­tanta in drumul spre silueta mult visa­ta. Poate nu la fel de placuta precum o croaziera pe Marea Mediterana…

Se alterneaza doua tipuri de alimente: zile de proteine si legume si zile doar de protei­ne (aceleasi din faza initiala). Durata acestei etape este direct proportio­nala cu targe­tul propus. Se pot consuma 5 zile proteine plus legume si 5 zile doar proteine, dar se pot chiar alterna: o zi/o zi. Medi­cul decide insa!

Legumele permise? Roşii, castraveţi, ridichii, salate, vinete, dovlecei, ardei, morcovi – proaspete, la grătar, dar fără grăsimi. În plus, se recomandă 2 linguri de tărâţe de ovăz pe zi, apă din belşug şi 30 de minute de mişcare.

”Consolidarea” – 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut în care se consumă proteine şi legume, o porţie de fructe pe zi, două felii de pâine integrală pe zi, carne de miel, de porc. O zi pe săptămână trebuie să fie doar pentru proteine, plus tărâţe de ovăz.

”Perioada de stabilizare a greutăţii” – se pot consuma alimentele permise până acum plus altele (nuci, alune de pădure), o zi pe săptămână se dedică doar proteinelor, iar cele 3 linguri de ovăz sunt literă de lege. Evident, hidratarea şi mişcarea sunt obligatorii.

Reţetă de slăbire după ce ai născut
Regimul Dukan este atât de popular încât doar pofta de aventuri fantastice (Harry Potter) a putut să bată vânzările cărţii ”Dieta Dukan”. Se consideră că până acum cartea a ajuns în casele a peste 5 milioane de francezi. Cu asemenea reclamă, este evident că vestea s-a dus şi la Hollywood.
Jennifer Lopez şi-a recăpătat silueta după ce a dat naştere gemenilor cu ajutorul acestui regim. În prezent, diva arată splendid, a fost desemnată ”cea mai frumoasă femeie din lume” şi a semnat multe contracte de publicitate. Deci, merită să arăţi perfect! Deşi, s-a scris şi despre fotomodelul Gisele Bündchen că ar fi respectat acest regim, brazilianca a negat.

Dieta Oshawa

Dorinţa de a slăbi este atât de puternică încât unele persoane aleg să consume timp de 10 zile aproape numai cereale. Mai concret, proporţia de cereale din dieta propusă de către fondatorul macrobioticii, medicul japonez George Oshawa,
în este de 70 – 90%. De ce?

Unii specialişti în macrobiotică susţin că adevărata hrană a oamenilor o constitue cerealele. Acestea ar putea fi consumate zi de zi, la fiecare masă, din tinereţe până la bătrâneţe fără să ne apară situaţii de îmbolnăvire.

Cunoscută acum ca dieta Oshawa cura se numea ”Dieta nr. 7” şi a fost publicată în cartea ”Zen Macrobiotics”.
Scopul? Purificarea organismului, energizarea, îmbunătăţirea digestiei, a aspectului pielii şi a memoriei. Se slăbesc în jur de 7 kilograme într-o cură de 10 zile.

În plus, se recomandă în caz de impotenţă prematură cauzată de consumul excesiv de alcool sau narcotice, diabet sau afecţiuni grave.

Cum funcţionează?
Dieta este benefică organismului fiind că hrana este foarte simplă, uşor de asimilat şi aduce toţi aminoacizii necesari. Efortul organismului de a asimila componentele din cereale este mai mic, iar surplusul de energie care rămâne se direcţionează către vindecare şi repararea dezechilibrelor.

Reguli
Se consumă doar cereale integrale grâu, orez, mei, hrişcă. Acestea se pot prepara termic de preferinţă, doar în sezonul rece sau se pot consuma încolţite. Nu se adaugă condimente, doar puţină sare este permisă. 2 litri de apă plată sau apă de izvor pe zi sunt obligatorii.

Se mănâncă pe săturate, nu se recomandă înfometarea. Pentru că organismul se detofixiază, foarte probabil apar stări de ameţeală, irascibilitate, lipsă de vlagă. Aceste simptome vor dispărea. Cei mai mulţi dintre cei care au încercat acest regim mărturisesc că s-au simţit extrem de energici după cele 10 zile.

Iată câteva mâncăruri simple din cerealele permise:
Pilaf de orez, turtiţe din grâu, terci din făină de grâu şi făină de orez, plăcintă din grâu cu orez, supă de orez cu găluşte de grâu, grâu copt. Vă prezentăm o reţetă foarte simplă.

Pâiniţe fără drojdie
Ingrediente: 500 g grâu curat, sare mare, 150 ml apă.

Mod de preparare: Se macină fin grâul cu o râşniţă electrică, obţinându-se un soi de făină integrală. Peste ea se adaugă apa, sarea şi se face o cocă. Se lasă circa o jumătate de oră. Se fac nişte pâiniţe care se coc la cuptor la foc mic sau la deshidrator.
Atenţie! Cura se poate începe sau repeta după un anumit interval exclusiv cu acordul medicului nutriţionist!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Vrei sa slabesti? Mananca bine!
Vrei sa slabesti? Mananca bine!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”