Dieta cu supă de varză – scapă de kilogramele nedorite în 7 zile!

Dieta cu supă de varză - scapă de kilogramele nedorite în 7 zile!
Sursa foto: Shutterstock

Dieta cu supă de varză este un plan de slăbire de o săptămână, care promite să te scape de kilogramele nedorite. Este recomandată ca un plan rapid de pierdere în greutate, de 7 zile.

Unele variante recomandă continuarea planului rapid cu un plan de întreţinere de două săptămâni şi repetarea planului rapid de o săptămână.

Cum funcţionează dieta cu supă de varză?

Planul duce la o scădere în greutate din cauza conţinutului său caloric scăzut şi a alternativelor limitate de hrană. În afară de supă, meniul zilnic ar trebui să includă o porţie de produse lactate, fructe şi/sau legume şi sosuri cu un conţinut scăzut de grăsimi.

Dacă dimineaţa se consumă la cafea cu lapte degresat, iaurtul nu este permis până mai târziu în ziua respectivă. Zilele 5 şi 6 includ şi consumul de pui sau peşte.

Într-un prototip al versiunii mai vechi a dietei, zilele de la 1 la 4 constau în cantităţi nelimitate de supă de varză, fructe şi/sau legume.

Ziua a 5-a include supă de varză, puţină carne roşie sau pui şi roşii. Ziua a 7-a include supă de varză, orez nedecorticat şi legume. Sunt permise zilnic cafeaua neîndulcită, ceaiul, sucul de merişor şi apa.

Planul permite cantităţi nelimitate de supă, de aceea poate părea atrăgător pentru unii, dar, de fapt, este posibil ca monotonia să limiteze aportul de alimente şi de calorii. Este, în principal, o dietă cu un conţinut scăzut de calorii şi de grăsimi, cu fibre luate din varză şi alte legume şi fructe, spune dr. Judith C. Rodriguez, autoarea cărții Alege dieta potrivită.

Cantitatea de lichid din supă este posibil să îţi ofere senzaţia de saţietate, dar afirmaţia că supa de varză are proprietăţi în ceea ce priveşte arderea caloriilor nu este dovedită ştiinţific.

Argumente Pro şi Contra

Dieta este simplă, uşor de reţinut şi de urmat, cu un singur aliment principal. Este săracă în calorii pe termen scurt, deci va produce o pierdere temporară de greutate.

Deşi sunt incluse alte legume, precum şi fructe, concentrarea planului pe un singur aliment îl va face în mod inevitabil monoton. Cantităţile mari de varză pot cauza flatulenţă şi balonare.

Restricţiile la multe alimente fac ca planul să aibă un conţinut redus de substanţe nutritive, precum proteine şi carbohidraţi; nu ar trebui urmat pentru o perioadă mai lungă de o săptămână. A mânca în oraş va fi dificil, dacă nu aproape imposibil.

Rețetă de supă de varză: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru 8 porții:

  • 2 litri de apă
  • 1 ceapă albă
  • 3 căței de usturoi
  • 500 de grame de varză proaspătă
  • 3 morcovi
  • 2 fire de țelină apio
  • O jumătate de linguriță de oregano
  • O jumătate de linguriță de busuioc uscat
  • 800 de grame de roșii cuburi (cu tot cu suc)
  • Sare și piper, după gust

Dacă vrei mai multe legume în această supă de varză, poți trece pe lista de ingrediente și ardei gras, mazăre sau florete de conopidă.

Mod de preparare:

Curăță ceapa de coajă și toac-o mărunt. Curăță morcovii și taie-i rondele sau cubulețe.

Spală varza și toac-o grosier, în bucăți de 1-2 centimetri.

Spală tulpinile de țelină și taie-le în bucăți de 1 centimetru. Sau curăță rădăcina de țelină de coajă și se taie în cubulețe mici.

Curăță usturoiul și taie-l rondele sau cubulețe.

Umple o oală cu 2 litri de supă stock de legume sau apă. Adaugă ceapa tocată, morcovul, varza, usturoiul, tulpinile de țelină sau cubulețele de țelină rădăcină, oregano, busuiocul, roșiile cuburi cu tot cu sucul de roșii, sare și piper, după gust.

Pune pe foc mare și adu la fierbere, apoi redu focul la minimum spre mediu și mai lasă încă 20 de minute sau până când morcovul și țelina sunt moi. Poftă bună!

Este dieta cu supă de varză potrivită pentru tine?

Dieta va fi atrăgătoare pentru cele cărora nu le displace să mănânce zilnic, timp de o săptămână, varză în cantităţi mari.

Femeile însărcinate, bătrânii cu boli cronice, precum şi diabeticii sau persoanele cu boli gastrointestinale trebuie să consulte mai întâi un medic, pentru a stabili dacă este sigur să încerce această dietă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân